Davutoğlu bedelli askerlik ücretini açıkladı

Davutoğlu bedelli askerlik ücretini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında 1 Ocak tarihinden itibaren 28 yaşından gün almış vatandaşların 18 bin lira karşılığında bedelli askerlik yapabileceklerini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımın, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor" dedi. Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bedellik askerlik müjdesi veren Davutoğlu, şunları kaydetti: "Sözleşmeli er ve erbaş konusunda aldığımız kararın getirdiği kolaylıkla biz. İnşalllah bedelli askerlikle ilgili önemli adım atmaya karar verdik. YAŞ yaptığımız istişareler, TSK'nın ihtiyaçları göz önüne alınarak, dün Bakanlar Kurulumuzda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımın, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için savunma Sanayii Fonu'na aktarılacak. Yani bu imkanı bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımız için özellikle bu imkandan faydalanacak gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

BEDELLİDE TAKSİTLİ ÖDEME OLACAK MI ?

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bedelli askerlik uygulaması ile askerlik düzenlemesinden 611 bin 880 kişi yararlanabilecek. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bedelli askerlik uygulaması ile askerlik düzenlemesinden 611 bin 880 kişi yararlanabilecek. Ödemede taksit olmayacak. Uygulamadan yararlanacakların askerlik yapması öngörülmüyor. Bedelli askerlik uygulamasının yasalaşması konusunda kesin bir takvim yok ancak, en kısa sürede yasalaşması için çalışmalar başlatılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.