Davutoğlu'nun partisinin Aydın İl Başkanı belli oldu

Davutoğlu'nun partisinin Aydın İl Başkanı belli oldu

Eski Başkakan Ahmet Davutoğlu’nun, kuracağı yeni partinin ismi belli oldu. Yeni partinin kurucu Aydın İl Başkanının da Ali İhsan Dilmen'in olacağı öğrenildi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN(ÖZEL) - Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni kuracağı partinin ismi, son dakika gelen kulis bilgileri sonucu ortaya çıktı. Davutoğlu ve ekibi, uzun süren istişareler sonucunda "Yeni Yol Partisi" isminde karar kıldı. Parti isminin önümüzdeki günlerde kamuoyuna paylaşılacağı bilgisine ulaşılırken, partinin il teşkilanmalarıda şekillenmeye başladı.
KURUCU İL BAŞKANI:DİLMEN
18 Ekim'de, Manisa Dostları Platformu'nun düzenlediği toplantıya katılan Davutoğlu, Ege Bölgesi'nin yapılanmasını özel görüşmelerle gerçekleştirdi. Burada, eski başbakan Ahmet Davutoğluyla bir araya gelen Ali İhsan Dilmen’in Yeni Yol Partisi’nin kurucu Aydın İl Başkanı olacağı bilgisine ulaşıldı.

img-20191026-wa0027.jpg
SELÇUK VE DİLMEN DOSTLUĞU

Davutoğlu’nun A takımında yer alan 24-25-26. dönem Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın 12 Eylül darbesi sonrasında cezaevinde beraber yattığı arkadaşı Ali İhsan Dilmen’i Aydın teşkilatlarını kurma görevi verdiği öğrenildi.

İLÇE TEŞKİLATLARI ŞEKİLLENİYOR

Aydın'da ilçe teşkilatları yapılanmasında sürpriz isimlerle görüşmeler sürerken, Söke, Kuşadası, Didim ve Nazilli' nin ilçe başkalarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı öne sürüldü.
Ayrıca, Manisa Dostları Platformu'nun düzenlediği toplantıya Aydın'dan iki isim katıldı.

OY ORANINI AÇIKLADI
İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü Can Selçuki, Davutoğlu’nun alabileceği oy oranını açıkladı.
Selçuki araştırmalarını “Eylül 2019’da bir araştırma yaptık. Biliyorsunuz Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu’nun iki yeni parti kuracağı söyleniyor. Biz de bunların halkta bir karşılığı var mı, potansiyeli nedir bunlara bakmak istedik” sözleriyle açıkladı.
YÜZDE 12.3 GÖRÜLÜYOR
Katılımcıların yüzde 12.3’ü Sayın Davutoğlu’nun kuracağı bir partiye oy verebileceğini söylüyor. Aynı oran sayın Babacan için yüzde 10. İkisinin toplam potansiyeli, her ikisine de oy verebileceğini söyleyen kişiler de var. Toplam potansiyelin yüzde 17.7 olduğunu görüyoruz. Bu aslında 2019’un başından beri yaptığımız siyasi araştırmalarla tutarlı bir sonuç ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum