Dekan Eker’den İstanbul’da “Zarf Ve Mazruf” Sergisi

Dekan Eker’den İstanbul’da “Zarf Ve Mazruf” Sergisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı ressam Prof. Dr. Metin Eker, “Zarf ve Mazruf” temalı 13. kişisel resim sergisini İst...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı ressam Prof. Dr. Metin Eker, “Zarf ve Mazruf” temalı 13. kişisel resim sergisini İstanbul Göktürk-Poppy Gallery’de açtı.

Poppy Gallery’nin Göktürk’teki ilk sergi organizasyonu olan “Zarf ve Mazruf” Ressam-Küratör Sedat Özer organizatörlüğünde gerçekleşti. Sanat ve iş dünyasının yanı sıra bölge sanat severlerinin de yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışında ses sanatçısı Sema Moritz canlı performans sergiledi.

Ağırlıklı olarak mazruf karakterli temsillerin merkezi olan sanat serine zarf olarak sanatçının yanı sıra izleyicinin de katılımını ön plana çıkaran sergi, sanat ile diyaloğun eser, tesir müessir tiplemesini izleyici gözünden yeniden sorgulatmayı amaç edinmektedir.

Sergiye ünlü oyuncular Mehmet Aslantuğ ve eşi Arzum Onan, ses sanatçısı Sema Moritz, MUYAP Başkanı ve Seyhan Müzik sahibi yapımcı Bülent Seyhan, SAMSİAD Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, Poppy Gallery sahibi iş ve sanat adamı Yakup Öztürk, Küratör Sedat Özer ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Ressam Metin Eker’in Zarf ve Mazruf temalı 34 eserden oluşan sergisi bir ay boyunca Poppy Gallery’de izleyicinin beğenisine sunuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.