Demirbilek: İş güvenliği iç güvenliğin gölgesinde kaldı

Demirbilek: İş güvenliği iç güvenliğin gölgesinde kaldı

Gündemin 1. Maddesine oturan İç Güvenlik Yasası tartışmaları devam ederken Ayyıldız İş Sağlığı ve İş Güvenliği Firması sahibi ve A Sınıfı İş güvenliği uzmanı Muharrem Demirbilek, iç güvenlik paketi ile iş güvenliğinin ihmal edildiğini iddia etti.

Türkiye’de iç güvenlikten ziyade yaşam güvenliğinin tehlikede olduğunu belirten Demirbilek “İç güvenliğin sağlanması ve bu yönde gerekli tedbirlerin alınması elbette sevindirici ama sadece 2014 yılında 1886 kişinin hayatını kaybettiği iş kazaları ve iş güvenliği tedbirleri unutuldu. Sermaye sahipleri korunurken 1886 kişinin unutulması durumun vehametini göstermektedir” dedi.Türkiye’de iş kazalarından dolayı ölen, yaralanan ve sakat kalan insan sayısı, terör ve iç güvenlik zafiyetinde mağdur olan kişi sayısından kat kat fazla olmasına rağmen, Soma ve Ermenek maden kazalarının ardından dillendirilen İş Güvenliği sorunlarının bir anda göz ardı edildiğini iddia eden Demirbilek iç güvenlik paketini eleştirdi. Demirbilek konuyla ilgili açıklamasında “Siyasetçiler ideolojik ve stratejik olan İç Güvenlik Paketi ile ilgili olarak kendi argümanlarını ortaya koymak için bunu kullanmaktadırlar. Ancak toplumun bütün kesimlerini içine alan yaşam güvenliği konusu üzerinde gerekli hassasiyeti oluşturup iş kazaları ile ilgili güvenlik paketini içine alacak çözüm odaklı bir çalışma yüksek sesle gündeme getirilmelidir. Türkiye’de yaşanan terör olayları tartışmasız olarak vatanını seven her yurttaşı çok üzmektedir. Ancak bu mesele görüşülürken sadece 2014 yılında gerekli güvenlik önlemi alınmadan çalıştırıldığı için hayatını kaybeden 1886 kişinin unutulması düşündürücüdür. Maalesef 24. Dönem de iş güvenliği İç Güvenliğin gölgesinde bırakılmıştır. Çalışanların en büyük beklentisi 25. Dönemde seçilecek olan vekillerin iş güvenli konusundaki sorunları Meclis’e taşıması ve gerekli kanunların çıkarılmasıdır” dedi.

“2014 YILINDA HER GÜN 6 ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ”

İstatistiki verilere göre, Türkiye’de tatil günleri dahil günlük 6 çalışanın iş kazaları sonucu hayatını kaybettiğini ve bu bilgilerin devletin kayıtlarında yer almasına rağmen, Meclis’te bu konuya yeterli önemin verilmediğini belirten Ayyıldız İş Sağlığı ve İş Güvenliği Firması yetkilisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Muharrem Demirbilek, “TBMM’de görüşülen ve kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen, 5 bölüm ve 132 maddeden oluşan kanun hükmündeki kararname insan yaşamını ele alırken maalesef çalışanların can güvenliği unutuldu. Verilere göre 2014 yılında 1886 çalışan iş gerekli iş güvenliği önlemi alınmadığı için yaşamını yitirdi. Yeni düzenleme ile gösterici, maskeli eylemci, molotof kokteylli saldırıya karşı ceza artırılıyor ise iş güvenliğini ihmal edenler de aynı şekilde cezalandırılmalıdır. Çünkü yaşam hakkı her alanda kutsal sayılmalıdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.