DEMİRTAŞ YURTDIŞINDA ÇARK ETTİ

DEMİRTAŞ YURTDIŞINDA ÇARK ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir televizyon programına katılmak için gittiği Brüksel'de hükümetin PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonların anlamsız olduğunu açıkladı. Yutdışında çark eden Demirtaş, Türkiye'de tepki topladı.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Brüksel havaalanında gazetecilerle biraraya geldi. Türkiye'de hükümetin ısrarla son terörist kalıncaya kadar operasyonlara devam edeceğiz söylemini eleştiren Demirtaş, operasyonlar sonrasında yaptığı ılımlı açıklamalardan yurtdışında çark etti. 
Brüksel'e bir televizyon programına katılmak için geldiğini belirten Demirtaş, bazı Avrupa Birliği (AB) yetkilileri ve bazı Kürt siyasetçilerle de görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi.

Demirtaş, "Herkes, müzakerenin, görüşmenin, diyaloğun aklı selim bir yöntem olduğunu ifade ediyor. Türkiye'de hükümetin ısrarla son terörist kalıncaya kadar operasyonlara devam edeceğiz söyleminin, hem Türk toplumu nezdinde, hemde uluslararası kamuoyu nezdinde bir anlamının olmadığı ortaya çıkıyor. İnşallah sonuç alınır" diye konuştu.

Önümüzdeki bir haftanın kritik olduğuna dikkati çeken Demirtaş, "Biz bir hafta boyunca hem ülkenin her yerinde mitinglerle, görüşmelerle kamuoyunun talebini demokratik basınç haline getirmeyi hedefliyoruz. İnşallah sonuç alırız" ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.