Demirtaş’ta Bahar Şenliği

Demirtaş’ta Bahar Şenliği

Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Demirtaş Bahar Şenlikleri yapıldı.Şenlik kortej yürüyüşüyle başladı. Mehter eşl...

Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Demirtaş Bahar Şenlikleri yapıldı.

Şenlik kortej yürüyüşüyle başladı. Mehter eşliğinde Demirtaş Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kömürlü, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. Büyük bir coşku ile gerçekleştirilen kortej yürüyüşü Demirtaş Kırantepe Futbol Sahası’nda sona erdi.

Kırantepe Futbol Sahası’nda halk oyunları gösterileriyle başlayan Demirtaş Bahar Şenliği programında bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmamız lazım. Hele ki hızla gelişen şehirlerde mahalli kültürlerimizi ve geleneklerimizi yaşatmamız çok mühim. Günümüzde, kitle iletişim araçlarının bize sunduğu kültürleri benimser olduk. Özellikle gençlerimiz televizyonda izlediği ya da internette gördüğü her şeyi taklit ediyor. Çocuklarımıza, filmlerdeki karakterlerin adlarını koyar olduk. Bu sebeplerden dolayı bizlere düşen kültürümüze ve geleneklerimize sahip çıkarak yaşatmak. Bu amaçla derneklerimiz tarafından düzenlenen etkinliklere destek veriyoruz” dedi.

Demirtaş’ın her geçen gün daha da gelişerek Bursa’nın cazibe merkezi olduğunu belirten Başkan Dündar, “Demirtaş, Bursa’nın en eski belediyelerinden biri. Osmangazi Belediyesi olarak, bize bağlanmasının ardından Demirtaş’ın merkeze uyum sağlaması için özel projeler geliştirdik. Alt yapıdan üst yapıya kadar birçok çalışma gerçekleştirdik. Ciddi yatırımlar yaptık. Demirtaş’ımız şu an Bursa’da planlı büyüyüp gelişen bir yer olarak Bursa’nın cazibe merkezi oldu. Bundan sonraki süreçte de bu yatırımlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Demirtaş Bahar Şenlikleri TRT sanatçısı Ayşe Engin Alsanca’nın konseri ile devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.