Denizli’de Ahilik Haftası Törenlerle Kutlandı

Denizli’de Ahilik Haftası Törenlerle Kutlandı

Denizli’de Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları, Bayramyeri Meydanı’nda gerçekleştirildi.Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları Bayramyeri Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe...

Denizli’de Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları, Bayramyeri Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları Bayramyeri Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ve Mehter Takımı’nın gösterileriyle başlayan törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan yaptığı konuşmada, Ahilik Kültürü Haftası’nın esnafa güzellikler getirmesini diyeleyerek, "Ahilik maddi anlamda kazanç elde ederken hiçbir kural tanımamak değildir. Bilakis rızkımızı çıkarırken, işimizi en iyi şekilde güler yüzle en kaliteli ürünlerimizi vatandaşımıza sunmaktır. Aynı zamanda esnafımızla dayanışma içinde olmaktır. Maddi dünyaya ruh veren anlayıştır ahilik. Bunu çok önemsiyoruz. Bizlere kadar gelen bu kültür ve dayanışmayı çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor. Bu bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Konuşmaların ardından ahilikte en çok önemsenen şed kuşanma töreni gerçekleştirildi. Temsili olarak gerçekleştirilen şed kuşanma törenin ardından yılın ahisi seçildi. Vali Kocatepe, Başkan Zolan ve beraberindekiler Terzi Osman Eren’e yılın ahisi ödülünü verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.