Denizli’de Dans Festivali Coşkusu

Denizli’de Dans Festivali Coşkusu

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, kortejle başladı. Festivale katılan 11 ülkenin dansçıları Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı...

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, kortejle başladı. Festivale katılan 11 ülkenin dansçıları Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 15’incisini düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali, Denizli Valiliği önünde kortejle başladı. Korteje, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Arnavutluk, Bosna Hersek, Gürcistan, K.K.T.C., Kosova, Kosta Rika, Makedonya, Meksika, Moldova, Sırbistan ve Türkiye olmak üzere 11 ülkeden 380 dansçı katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı kortejde dansçılar ülkelerine özgü dansları sergiledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği coşkulu yürüyüş Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu.

Daha sonra 11 ülkeden gelen konukların temsilcileri Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zolan, "Davetimizi kabul edip festivalimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Halk dansları, ülkelerin kültürünü ve yaşam biçimlerini yansıtır. Bu dünyanın rengarenk ve ne kadar güzel olduğunu inşallah bu halk dansları festivalimizle göreceğiz. Değişik renklerle, hareketlerle, güzelliklerle hep beraber buluşacağız. İnşallah güzel bir festival olur" diye konuştu.

Denizli ve Türkiye’yi konuklara tanıtmak, aynı zamanda dansçıların geldiği ülkeleri ve şehirleri tanımak istediklerini kaydeden Başkan Zolan, "Dünyanın bu şekilde barışa gideceğini, dostluk ve insanlığın birlikte yürüyeceğini düşünüyoruz. Burada birçok güzelliğimiz var. Sizlere iyi bir evsahipliği yapmak istiyoruz. Herşey gönlünüzce olsun" dedi.

Ziyaretin ardından dansçılar, Delikliçınar Meydanı’nda bir gösteri yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.