Depboylu karara itiraz etti

Depboylu karara itiraz etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Aydın 1. Sıra Milletvekili Adayı Deniz Depboylu, MHP Aydın İl binasında seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıdaki açıklamasında, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre Aydın’da Cumhur İttifakı partileri arasındaki bir milletvekilini MHP’nin alabilmesi için 217 oy farkı olduğunun altını çizen MHP’li Depboylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sandık sonuçlarıyla ilgili oy hesaplarının incelenmesi için Aydın’a bir avukat gönderdiğini söyledi.

“MHP OLARAK OYUMUZ 57 BİN 454’TÜR”

Türkiye genelinde oyların belirlenmesinde belirsizlik yaşanan illerin mevcut olduğunu söyleyen Depboylu, “Aydın da bu illerin arasındadır. MHP 49 yıllık siyasi hayatın getirdiği tecrübe, ilkeleri ve misyonuyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, vatanın, milletin bekasının korunmasıyla ilgili tüm önemli konularda üstüne düşen vazifeyi yapmıştır. Bazen elini bazense gövdesini taşın altın koymuştur. Son yıllarda yaşadığımız onca tehdit ve tehlike dolu süreçlerden sonra 24 Haziran Seçimleri yerine getirilmiş ve Aydınlılarımız da demokratik haklarını kullanarak tercihlerini sandığa yansıtmıştır. Dün gerçekleşen seçimde sandıkların yüzde 99,96’sının açıldığını dikkate alırsak MHP olarak bizim oyumuzun 57 bin 454 olduğunu görmekteyiz. Ancak bu verdiğim sayıya yurtdışı ve gümrük oylarımız dahil değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bir ilk gerçekleşiyor ve sistem yeniden kuruluyor. Bu sistemin ilk seçimi olması itibariyle tabi biraz kafalar karışıyor. Sisteme uyum için gerçekleştirilen bu seçimde de bizi belki de zorlayan sonuçlar ortaya çıkabiliyor. İttifakın getirdiği bu oy hesaplamaları da hepimizin kafasını da karıştırabiliyor” dedi.

“BAHÇELİ AYDIN’A AVUKAT GÖNDERDİ”

Seçim sonuçlarının yayınlanmaya başlandığı andan itibaren Aydın’da milletvekilliği sayılarının sürekli bir değişkenlik gösterdiğini söyleyen Depboylu, “Bazen 1 bazense 0 olarak gösterildi. Bu halen netleşmiş değil ama şunu biliyoruz ki MHP’nin, bu sistemdeki yeri ve önemiyle birlikte Aydın’daki varlığını da dikkate aldığımızda o bir milletvekili MHP’nin sonuna kadar hakkıdır. Zira ittifak içinde sadece 217 fark görülmektedir. Bu gün 10 avukat arkadaşımız bir araya geldi ve sandık sandık bütün verilen oyların hesaplamalarını incelemeye aldı. Bu arada genel merkezimizle de sürekli irtibat halindeyiz. Liderimiz Devlet Bahçeli ile de bir görüşme gerçekleştirdik. Sağolsun kendisi beni aradı . Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendi seçimi yakından takip etmekle birlikte Aydın’a da genel merkezimizden talimatıyla bir avukat arkadaşımızı görevlendirdi. Arkadaşımız Aydın’a geldiğinde sandıklarla ilgili oy hesaplarını bizzat kendisi de değerlendirecek” diye konuştu.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Buldukları eksik ya da hataları itirazlarla birlikte Aydın İl Seçim Kurulu’na bildireceklerini vurgulayan Depboylu, “Biz yasal haklarımızdan doğan tabi kendi hakkımızı bu sandık incelemeleri sonunda itirazımız gerçekleştireceğiz. 26 Haziran Salı günü saat 15.00’e kadar vaktimiz var. Bulduğumuz eksik ya da hataları bu itirazlarla birlikte İl Seçim Kurulu’na bildireceğiz. Ben inanıyorum ki MHP dualı bir harekettir. MHP bugüne kadar beş bin şehidini vatan, devlet, millet ve dava uğruna toprağa vermiştir. Bizim hareketimiz bu nedenle Türk-İslam sentezi olmak kaydıyla Nizam-ı Alem ve İlay-ı Kelimetullah için yola çıkan bir dava olduğu için Allah hakkını korur. Allah bizlerin de hakkını korur. Allah’a güvenmekle birlikte biz de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Depboylu’nun MHP Aydın il binasında yaptığı seçim değerlendirme toplantısında, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Efeler İlçe Başkanı Mesut Gümüş, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, MHP’li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ile partilileri de hazır bulundu. 

 

4b03b0d48a8f0d8e3be2f601269e8206.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.