Deveci adaylığını açıkladı

Deveci adaylığını açıkladı

CHP'de 31 Mart seçimleri öncesinde görevden alınan Ali Deveci, kongrede aday olduğunu açıkladı.

CHP Nazilli İlçe Örgütü’nde 31 Mart Yerel Seçimleri’nde belediye başkan adayının parti içinden biri olmasını istediği gerekçesiyle görevden alınan Ali Deveci, kongreye mavi listeyle giriyor. Parti içi muhalefetin güçlü isimleri olan Cavit Yenipazarlı, Feyzullah Erkut, Özlem Ugan Sevim, Erhan Algan, Ali Çetinkaya, Metin Aydıncı, Ali Haydar Yetim, Hüseyin Özerten ve Esat Ülkü’nün desteğini arkasına alan Deveci, “Birlikteysek güçlüyüz” sloganıyla manifestosunu açıkladı.

BİR BAŞKA BAHAR İÇİN YAPRAK DÖKTÜK
CHP’nin geçmişinden ilham alarak geleceği inşa edeceklerini vurgulayan Ali Deveci, eleştiriye açık, şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini söyleyerek, “Çözüm üreten, partisine yıllarca emek harcayanlara saygı göstererek, örgütün gücüne inanarak, hiçbir sosyal demokratı dışarıda bırakmadan, güdümlü değil örgütün gücüne inanan bir siyaset anlayışıyla yola çıktık. Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için sadece yaprak döktük” diye konuştu.

DİSİPLİN KARARINDAN GERİ DÖNÜLMELİ
Deveci, kendisine destek veren ve il örgütüne yönelik eleştirilerde bulunan Cavit Yenipazarlı’ya disiplin sopası gösterilmesini eleştirdi. Durumu münferit bir olay olarak değerlendiren Deveci, parti içerisinde herkesin düşüncesini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini savunarak, “Yenipazarlı’ya yapılan muamelenin geri dönmesi gerektiğine inanıyorum. Parti içerisinde yıllarca maddi manevi emek vermiş insanlar, bir hata yaptı diye bu şekilde partiden uzaklaştırılmamalıdır” dedi. 

İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYLE KOORDİNELİ OLACAĞIZ
İlçe başkanlığına seçilmeleri durumunda ilçe ve büyükşehir belediyesiyle koordineli bir şekilde çalışacaklarının altını çizen Deveci, “Örgütümüz bize bu görevi verirse herkesle barışık bir siyasi anlayışı yürüteceğiz. Kimseyle kavga etme gibi bir derdimiz yok. Böyle bir durum da yok ortada. Önümüzdeki süreç, partiyi iktidara hazırlayacak bir süreçtir. Biz bu anlayışla yürüyeceğiz ve kendimize güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.

(Manşet-Mustafa Çelik) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.