DEVRİM ŞEHİTLERİ NAZİLLİ’DE ANILDI

DEVRİM ŞEHİTLERİ NAZİLLİ’DE ANILDI

Ankara Ulucanlar Cezaevi’nde 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 42’inci yıl dönümünde Nazilli’de anıldı.

haberin-videosu-050.gif

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli Gençlik Kolları ‘Anma Programı’ düzenledi. Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bülbül, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, belediye meclis üyeleri, Dr. Ferda Çağlar Erkut ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda CHP Gençlik Kolları’ndan oluşan koro, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın fotoğraflarının bulunduğu fotoğrafın önünde şiirler okudu, oratoryo canlandırdı. CHP’li gençler, sergiledikleri oratoryoda Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın mahkeme ifadeleri ve ailelerine yazdığı son mektupları seslendirildi.

• 6 MAYIS TARİHİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Alican Bilgen yaptığı konuşmada, 6 Mayıs tarihinin önemine dikkat çekerek, “6 Mayıs, ilkbaharı, sonbahara çeviren gündür. 6 Mayıs, Deniz’lerin, Yusuf’ların, Hüseyin’lerin ‘ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın’ diyerek, ‘yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diyerek, faşizme, emperyalizme karşı, o kocaman devrimci yürekleriyle yürüdükleri gündür. 6 Mayıs, Deniz’ler, Yusuf’lar, Hüseyin’ler, Mahir’ler, İbrahim’ler, Taylan Özgür’ler ve onların izinden giden daha nice devrimcilerin özgürlük için taburelerine attığı tekmedir. 6 Mayıs, devrim mücadelesi veren bu yolda yoldaşıyla halkı için, özgürlük için, tam bağımsızlık için, ölüme yürüyen, ölüme karşı yüreğini koyan, gözü kapalı devrimcilerdir. 6 Mayıs, mücadele için canını koyan, halkı için savaşmayı, şahsi çıkar gözetmeksizin, cebi için, vatanını, ülkesini satmayan, şerefli, onurlu devrimcilerindir” dedi.

logo_fotogaleri-032.gif

• ‘6 MAYIS BİR ÖLÜM TARİHİ OLARAK ANILMAMALIDIR’

6 Mayıs tarihinin bir ölüm tarihi olarak anılmaması gerektiğini ifade eden Alican Bilgen devamla şunları söyledi: “Türkiye’de 6 Mayıs devrim tarihi için yeniden doğuş niteliğindedir. Bir Deniz ölür, binlerce Deniz doğar. Devrim ateşiyle tutuşan bu koca yürekler söndü sanmayın. Yeniden doğan Deniz’ler, Yusuf’lar, Hüseyin’ler devrim meşalesini alıp önce yüreklerini, sonra tüm Türkiye’yi devrimcilikle kavurmuşlardır. O zamanın faşist düzeni 68 kuşağını Deniz’leri, Yusuf’ları, Hüseyin’leri yaratmıştır. Bu devrimcilik 78 kuşağında da devam etmiştir. Ve 2013’ün faşist, diktatör düzeni, Etem Sarısülük’ü, Mehmet Ayvalıtaş’ı, Abdullah Cömert’i, Mustafa Sarı’yı, Medeni Yıldırım’ı, Ali İsmail Korkmaz’ı ve Berkin Elvan’ı ölümsüz kılmıştır. Bizleri sosyal medya yasaklarıyla, arkadaşlarımıza açtığınız sözde hakaret davalarıyla yıldıramazsınız. Siz sanıyor musunuz ki internet yasaklarıyla hırsızlıklar, cinayetler örtülüyor. Sizin karşınızda devrimci gençliği duruyor. Biz özgürlükleri kazanırken nelerin kaybedildiğini biliyoruz. Bizim atalarımızın, babalarımızın kutularında milyon dolarlar yoktu. Bizler, bize yadigar olan zor kazanılan milli servetin satılmasına, hırsızlığa alet edilmesine izin vermeyiz. Kanla kazanılmış varlığımızın sizlerin bilmem kaç bin dolarlık saatlerinize gitmesine izin vermiyoruz ölene kadar da vermeyeceğiz. Eğer bu diktatör düzen yıkılmazsa biz Nazilli Gençlik Kolları olarak ölümü göze alıp son nefesimize kadar savaşacağız. Ya düzeniniz yıkılır ya siz”

• ‘ÇAV BELLA’ BİRLİKTE SÖYLENDİ

Canlı müzik eşliğinde yaklaşık 1,5 saat süren etkinlikte CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır da bir konuşma yaptı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 42 yıl önce sadece bedence aralarından ayrıldıklarını ifade eden Ali Çankır, “Hepsi yanı başımızdalar. Onlar bugün grevlerde, direnişlerde, eylemlerde yanımızdalar. Onlar geçtiğimiz hafta bizimle 1 Mayıs’taydı, alanlarda gördük onları. Vakti gelince, hepimiz o en büyük görevimizi yerine getirecek ve bayrak yükselsin diye birer basamak olacağız. Kardeşlerimizin doğum günlerinde onları konuşacak, onlara şarkılar söyleyecek, onlar için şiirler okuyacağız. Ve söz vereceğiz onlara. Onların bize verdikleri sözü tuttukları gibi, biz de bizden sonra gelecek yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağız. İşte yoldaşlarımıza, mücadele kardeşlerimize, bunun sözünü vereceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından CHP Nazilli Gençlik Kolları ile davetlileri hep bir ağızdan ‘Çav Bella’ ve ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkılarını seslendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.