Dicle Üniversitesi Mezunları Kep Attı

Dicle Üniversitesi Mezunları Kep Attı

Dicle Üniversitesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı mezunları, düzenlenen törenle kep attı.Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavc...

Dicle Üniversitesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı mezunları, düzenlenen törenle kep attı.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektör yardımcıları, çok sayıda akademisyen, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, müzik şöleni ve dans ekibinin gösterileri ile devam etti. Programda konuşan Vali Aksoy, mezun olan tüm öğrencilere başarılar dileyerek, ülkenin ve kentin kalkınması için gençlerin çok önemli bir yerde olduklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Saraç ise, 5 bin 700 öğrenciyi mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, törene katılan herkese teşekkür etti. Geride bıraktıkları eğitim yılında üniversite olarak imza attıkları başarılara ve çalışmalara değinen Prof. Dr. Saraç, "Dicle Üniversitesi ailesi olarak, dinamik bir eğitim ve öğretim yılının daha geride bıraktık. Üniversitemiz, kazandığı kurumsal yapı, imzaladığı uluslar arası anlaşmalar, güçlenen öğretim kadrosu, artan öğrenci sayısı, ulusal ve uluslar arası alanda kazandığı bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif başarılarla her geçen gün daha da büyümekte ve güçlenmektedir. Sevgili öğrenciler tüm bu gayretlerimiz siz değerli gençlerimizin ülkemiz adına inşa edeceği yarınların daha aydınlık olması için. Sizlerin her şeyin en iyisine layık olduğunuz inancıyla, bizler de en iyiyi sunmaya gayret diyoruz. Biliyoruz ki mutlu birey mutlu toplumun temelidir" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler anons edilerek sahnedeki yerlerini aldı. Sahneye çıkan öğrenciler, keplerini atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı. Öğrencilerin keplerini atmasıyla son bulan mezuniyet töreni, Kongre Merkezi’nin bahçesinde davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.