Didim 3. Uluslar Arası Zeytin Festivali Programı Belirlendi

Didim 3. Uluslar Arası Zeytin Festivali Programı Belirlendi

Bu yıl 3. sü düzenlenecek olan Uluslar arası Didim Zeytin Festivalinin içeriğiyle ilgili olarak bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Didim’de bu yıl 7 - 8 - 9 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan Didim kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek ve Sekretaryasını Didim Belediyesinin üstlendiği Didim 3. Uluslararası Zeytin Festivaliyla ilgili olarak Meandros Kafe’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ADÜ Didim MYO Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Ticaret Odası, Didim Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi temsilcileri ile Didimli zeytin üreticileri katıldı. Daha önce 2 kez düzenlenen Uluslar arası Didim Zeytin Festivalinin 3. Yapacaklarını belirten Kaymakam İskender Yönden “Ziraat Odamızı bundan önceki Festivallere öncülük etmiş, Kurum ve kuruluşlar destek sağlamış. Kurumların bu anlamda buna katkı sağlaması güzel, şu an için hazırlıklar yapıldı, içerikle ilgili yapılanları ele alacağız ve önerilerle programa neler katılır bunlar ele alınacak.” dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise Festivalin devam etmesinin önemli olduğunu ve yapılan tüm çalışmaların Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürütülmesinin önemine değindi. Atabay Üniversiteni bu festivalde yer almasının festivale katkı sunacağını belirterek “Üniversitenin olduğu yerde halk ve katılımcılar anlamında güven duygusu da oluşuyor.” dedi. Didim Kent Konseyi başkanı Osman Ayyıldız 2 yıldır yapılan Zeytin Festivalinin Ziraat Odasının öncülüğünde gerçekleştirildiğini belirterek “Turizm kenti olan yerde tarımında geliştiğini göstermek amacıyla yapılan Festival Didim’in markalaşması anlamında önemli yer tutuyor. Kent olarak markalaşma istiyorsak Turizmin yanı sıra Tarım’da bu işin içinde olmalı. Burada programı yaparken Uluslar arası olsun mu olmasın mı noktasını da ele aldık. Çünkü Uluslararası olarak Festival başladı ve yapılan 2 Festivalde yurt dışından konuklar ağırlandı. Bu noktada Ticaret Odamız Yunanistan’ın Kos adası heyetini ağırlayacak ve oradan gelecekler. Bu da işin yine Uluslar arası boyutunu ortaya koyacak.” dedi.

Didim Ticaret Odası adına toplantıda yer alan Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla Yunanistan’dan Kos adası yanı sıra Patnos, Leros, Kalimnos ve Misos adalarında toplam 37 kişilik bir heyetin geleceğini, Yunanistan’ın İzmir konsolosunu da davet ettiklerini söyledi. ADÜ Didim MYO Öğretim görevlisi Osman Çulha ise Festival kapsamında Üniversitenin Festivale katılan ziyaretçilerle ve esnaflarla değerlendirme yapacağını, önerileri alacağını ve gelecek yıl yapılması gerekenlerle ilgili bir çalışma yürüteceğini belirtti. Çulha ayrıca ADÜ olarak yöresel yemeklerin tanıtılması noktasında istenildiği takdirde Üniversite öğrencilerine sunumlu yöresel yemeklerin de yaptırılacağını belirtti. ADÜ Didim MYO Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel ise Türkiye genelinde bu tür festivallerine yapıldığını fakat Didim’de yapılacak Festival de bir üst çatı olması gerektiğini belirterek “Getiatrik anlamda yada sağlık anlamında festivalin yaptığı katkı da ortaya koyulmalı.” dedi. Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız 3 günlük festivalin içeriğiyle ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.