Didim Anadolu Lisesi’nin Bilim Fuarı Açıldı

Didim Anadolu Lisesi’nin Bilim Fuarı Açıldı

“Eğitimde işbirliği” protokolü kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Didim Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bilimsel projeler ‘Bilim Fuarı’ adı altında düzenlenen törenle tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından imzalanan “Eğitimde işbirliği” protokolü kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Didim Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bilimsel projeler ‘Bilim Fuarı’ adı altında düzenlenen törenle tanıtıldı.5-6 Mayıs tarihlerinde Didim Anadolu Lisesi Spor salonunda açık kalacak olan bilim Fuarının açılışına Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Kuyumcu, Okul Müdürü Sait Aydın, Okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.Açılış öncesinde konuşan Okul Müdürü Sait Aydın Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından imzalanan “Eğitimde işbirliği” protokolü kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yapıldığını belirterek” Genç kuşaklar arasında bilim kültürünü yaygınlaştırmak, günlük hayatta bilim kültürü içerisine sokmak amacıyla bu fuarı açtık. 61 öğrenci 36 projeyle başvurdu. Projeleriyle katılan öğrencileri tebrik ve teşekkür ediyorum. Destek olan öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.Konuşmanın ardından İlçe protokolü tarafından açılış kurdelası kesildi; ardından İlçe protokolü bilimsel projeleri tek tek yerinden inceleyip öğrencilerden bilgi aldı. Fuarın sonunda ikramlarda bulunuldu.

“BİLİMSEL PROJELER”

Didim Anadolu Lisesi Bilim Fuarı kapsamında “Barış Manço’nun aşıklık kimliği, Napier’in kemikleri, Pisamangor, Kuran’da bilimsel ayetler, Okul terimleri sözlüğü, Kalıplaşmış cümleler kılavuzu, Medeniyete açılan kanat, Müzikle başar, Ne kadar Didimliyiz, Başarıya açılan sayfalar, Karagöz-Hacivat günümüze uyarlanmış haliyle tasviri, Banned Words, Laughter Guarantee, Yağmur suyunun değerlendirme, Balıklarımız aç kalması, Paspas altına zil sistemi, Güneş enerjili şarj aleti, Temiz hava sağlıklı yaşam, Güneş bacası, Sıcak hava kollektörü, Drama Sack, Pick Teoremi, Asitler ve Bazlar, Kulelerin boyu, Ses ve Sis bombası, Sabun ve mum yapımı, Kolonya ve parfüm yapımı, Kimyacının yılbaşı ağacı, Kimyacının kibriti, Zeytinyağının tarihçesi, görünmeyen engel, Doğru gübrenin bitki gelişimine etkisi, Kediler de bebektir, Topraksız tarım ve Kelime dünyası“ adlı projeler yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.