Didim Barış Şenlikleri, 20 yaşında

Didim Barış Şenlikleri, 20 yaşında

Didim Barış Şenlikleri, bu yıl 20'nci yılına girdi. Didim Belediyesi tarafından her yıl 1 Eylül’de yapılan ve bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Didim Barış Şenlikleri'nin hazırlıkları başladı.

Didim Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Didim Barış Şenlikleri'nde, tüm dünyaya yine Didim’den seslenilecek. Bu yılki barış şenlikleri programının görüşülmesi ve planlanması için ilk toplantı gerçekleştirildi. Didim Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılan ve Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda 20.Didim Barış Şenlikleri programı görüşüldü, fikirler paylaşıldı.

Toplantının açılışını yapan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, "Bir etkinliği 20 yıl boyunca sürdürebilmek kolay değil. Bu etkinliği başlatanlara ve sürdürülmesinde bizden önceki dönemde de katkıları olan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 20.Didim Barış Şenlikleri'nin organizasyonunda geçmiş dönemin ışığı altında ve geçmişteki hatalar ile güzellikleri göz önüne alarak iyi bir program hazırlamak istediklerini Bankoğlu, son yıllarda etkinliğin uluslararası ayağında eksiklikler yaşandığını, bu yıl bu ayağı güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Toplantıda konuşan Didim Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (DAHOT) Başkanı İlyas Aydur, DAHOT olarak 27-31 Ağustos tarihlerinde Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali gerçekleştireceklerini belirterek, Yunanistan, Moldova, Makedonya, Bosna Hersek, K.K.T.C., Kırgızistan, Sırbistan ve Gürcistan olmak üzere 8 ülkeden ekiplerin Didim'e geleceğini ve bu festivalin Didim Barış Şenlikleri ile birleştirilebileceğini söyledi.

"ANA TEMA, "TÜRKİYE'DE VE ORTA DOĞUDA BARIŞ" OLMALI"

Eğitim Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi de Didim Barış Şenlikleri programında öncelik olarak ana temanın belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Son dönemde Ortadoğu coğrafyası başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde savaşların yaşandığını belirten Turgay Elçi, "Bizi yapıcı olarak en çok ilgilendiren bugün Ortadoğu’da, Suriye'de ve Irak'ta yaşanan olaylar. Türkiye tanklarının Suriye'ye çevrildiği, her an Türkiye'nin Suriye'ye geçebileceğinin konuşulduğu bir süreçte barışı konuşmak çok önemli ve değerli. Bu yılki ana temanın da mutlaka "Türkiye'de ve Orta Doğuda Barış" olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"DİDİM'DEKİ MÜLTECİ KAÇAKÇILIĞI, PANEL KONUSU OLABİLİR"

Didim Kültür Mirası Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ise Didim'de her gün mülteci kaçakçılığı olayının meydana geldiğini ve ilçenin adının her gün bu şekilde basına çıktığını belirtti. Bu konunun ele alınmasını öneren Mustafa Şentürk, Didim'deki mülteci kaçakçılığı konusunun Didim Barış Şenlikleri'nde panel konusu olabileceğini söyledi.

Didim Ticaret Odası Meclisi Üyesi ve TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Hikmet Atilla da Didim Barış Şenlikleri'nde tema işlenirken turizmin de göz önüne alınması gerektiğini belirtti. Didim'in ekonomisinin turizm olduğunu ifade eden Atilla, şenlik etkinliklerinde ele alınacak olan konuların turizm ile bağlantılı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin önerilerinin alınmasının ardından toplantı son bulurken, bir sonraki toplantının 10 Temmuz Cuma günü saat 16.00'da gerçekleştirilmesine ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin 2'şer tema önermesinin istenildiği bu toplantıda tema seçimi yapılmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.