Didim Belediye Meclisi İlk Kez Toplandı

Didim Belediye Meclisi İlk Kez Toplandı

30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni oluşan Didim Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Deniz Atabay başkanlığında ilk kez toplandı.

Didim Belediye Meclisi yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını yaptı. Bugün Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya Meclis üyeleri tam kadro katıldı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın ilk kez başkanlık ettiği meclis toplantısına Didim halkı ile meclise grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Meclis Toplantısının açılışını ardından Belediye Meclisinin en genç iki üyesi olan AK Parti’den Seda Sarıbaş ile MHP’den Özgür Makasçıoğlu katip üyesi olarak görev aldı. Ardından Belediye Başkanı A. Deniz Atabay toplantıyı açtı. Gündemin ilk maddesinde 2 yıllığına Meclis Başkan vekilliği seçimi yapıldı. Meclis Başkanvekilliğine CHP’den aday gösterilen Erdal Baylan Meclis 1. başkan vekilliğine, Hatice Gençay ise meclis 2. başkanvekilliğine oy çokluğuyla seçildi. Gündemin ikinci maddesinde ise 2 yıllığına katip üye seçimi yapıldı. CHP’nin aday gösterdiği Sevinç Karataş ve Ahmet Yılmaz asil olarak, Sinan Ceyhan ve Ali Çağlar yedek olarak oy çokluğuyla seçildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise 1 yıllığına 2 Encümen üyesi seçimi yapıldı. Encümen üyeliklerine Ali Çağlar ile İbrahim Eray oy çokluğuyla seçildi.

“DSP’DEN KOMİSYONLARININ ÜYE DAĞILIMINA TEPKİ”

Gündemin dördüncü maddesinde ise 5 kişilik Bütçe komisyonu seçimi yapıldı. Bütçe Komisyonuna seçimi öncesinde konuşan Yazı İşleri Müdürü Nalan Salan Dront yöntemi uygulanacağını belirterek komisyonlara seçilecek üyeliklere CHP’den 3 AKP’den 1 ve MHP’den 1 üye seçileceğini söyledi. Salan’ın bu açıklamalarına DSP grubundan Vedat Ege uygulamanın yanlış olduğunu basit oran uygulaması yönteminin yapılması gerektiğini söyledi. Salan ise uygulamayı bu şekilde olduğunu dile getirmesinin ardından Ege maddeye şerh kararı uygulanmasını istedi. Ardından Komisyon üyeliği seçimine geçildi. Bütçe Komisyonuna CHP’den Ercan Atasoy, Hatice Gençay ve Hasan Yavuz, AKP’den Seda Sarıbaş ve MHP’den Ragıp Işıklar oy birliğiyle seçildi. Gündemin beşinci maddesinde ise 5 kişilik İmar Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP’den Ercan Atasoy, Erdal Baylan ve Ahmet Yılmaz, AKP’den Şakir Saruhan ve MHP’den Onur Çağlar oy birliğiyle seçildi. Gündemin altıncı maddesinde ise 5 kişilik Sağlık Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP’den İbrahim Eray, Sinan Ceyhan ve Sevinç Karataş, MHP’den Nuh Ali Yılmaz ve AKP’den Cemal Engil oy birliğiyle seçildi. Gündemin yedinci maddesinde ise 5 kişilik Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP’den Hasan Yavuz, Salih Bankoğlu ve Hatice Gençay ile MHP’den Ragıp Işıklar ve AKP’den Seda Sarıbaş oy birliğiyle seçildi.

“GÖSTERMELİK FAALİYET RAPORU RET EDİLDİ”

Gündemin sekizinci maddesinde ise 2013 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporu görüşülmesi esnasında Başkan Atabay meclisten ayrılırken yerine Meclis Başkan vekili Erdal Baylan oturdu. Faaliyet görüşme esnasında DSP’den Mustafa Kıray “Bu faaliyet raporunun görüşülmesi esnasında buna cevap verecek kişi yok.”dedi. Yazı İşleri Müdür Nalan Salan ise raporun şeklen okunacağını söyledi. Raporun okunmasının ardından oylama yapıldı. DSP’li Meclis üyeleri Mustafa Kıray, Vedat Ege ve Celalettin Erol kabul, İbrahim Eray çekimser oy verirken 2013 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla ret edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Denetim komisyonu raporu okundu. Gündemin onuncu maddesinde ise Meclis Toplantı gün ve saati ile tatil edileceği ayın belirlendi. Verilen sözlü önerge doğrultusunda Meclis toplantısının her ayın İlk haftası Çarşamba günü saat 14:00 olarak belirlenirken, Meclisin ise bu yıl Ağustos ayında tatil edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Gündemin onbirinci maddesinde ise Kıyı Ege Belediyeler Birliğine temsilen 3 asil 3 yedek isim seçildi. Buna göre CHP’den Sevinç Karataş, MHP’den Özgür Makasçıoğlu ve AKP’den Murat Parkmaksız asil üye, Hatice Gençay, Onur Çağlar ve Maşallah Subaşı yedek üye olarak seçildi. Gündemin onikinci maddesinde ise Ege Belediyeler Birliğine 1 asil 1 yedek üye seçimi yapıldı. Buna göre Ahmet Yılmaz asil, Ali Çağlar ise yedek üye olarak seçildi. Gündemin onüçüncü maddesinde ise Tarihi Kentler Birliğine 1 asil 1 yedek üye seçimi yapıldı. Buna göre CHP’den Sinan Ceyhan Asil, Sevinç Karataş yedek olarak oy çokluğuyla seçildi. Gündemin ondördüncü maddesinde ise Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine 2 asil 2 yedek üye seçimi yapıldı. Buna göre CHP’den İbrahim Eray ve Ahmet Yılmaz asil, Ercan Atasoy ve Hasan Yavuz yedek üye olarak oy çokluğuyla seçildi. Gündemin onbeşinci maddesinde ise Tüketici hakem heyetine 1 asil 1 yedek üye seçimi yapıldı. Buna göre CHP’den Salih Bankoğlu asil, Erdal Baylan ise yedek olarak oy çokluğuyla seçildi. Gündemin onaltıncı maddesinde yer alan “Murakebe Heyeti” ile “Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi” üyeleri seçimi ise bir sonraki meclise ertelendi. Gündemin onyedinci maddesinde ise Didim Turizm Altyapı Birliği’ne 3 adet asil, 3 adet yedek üye seçimi yapıldı. Buna göre CHP’den Sevinç Karataş, MHP’den Onur Çağlar, AKP’den ise Murat Parmaksız asil, CHP’den Ahmet Yılmaz, MHP’den Aydan Aşık Turgut ve AKP’den Maşallah Subaşı yedek olarak seçildi. Gündemin onsekizinci maddesinde ise Belediye Başkan Yardımcısı maaşının belirlenmesi konusunun görüşüldü. Buna göre Başkan yardımcısının maaşının 2/3 oranında olması konusunda oy birliğiyle karar alındı. Toplantı sonunda konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Meclis üyelerine çalışmalarında başarılar dilerken, iyi bir çalışma dönemi olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.