Didim Belediyesi'nden öğrencilere karne hediyesi: Ücretsiz Kitap

Didim Belediyesi'nden öğrencilere karne hediyesi: Ücretsiz Kitap

Didim Belediyesi “Okumayan Kalmasın” projesine kapsamında öğrencilere dağıtılmak üzere 180 farklı temel eser ve dünya klasiklerinden oluşan 5 bin adet kitabı karne hediyesi olarak ücretsiz şekilde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Didim ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan teslim törenine Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, Şube Müdürleri ile öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hanifi Çelik, “Okumayan kalmasın” projesini öğrenciler okuma alışkanlığı kazandırılması ve okuma kültürünün oluşturulması amacıyla başlatıldığını ve eğitim öğretim yılında başlayan bir proje olduğunu söyledi. İlk, Orta ve Liselerde ayrı ayrı kitapların okunacağını ve Nisan ayında bu projeyle ilgili olarak sınav yapılacağını belirterek “İlk, Orta ve Liselerde ilk 3’e giren öğrencilere ödüller vereceğiz. Ödül olması öğrencileri de teşvik amaçlı; 1.lere Diz üstü bilgisayar, 2.lere Bisiklet 3.lere ise Ipad verilecek. Bu konuyla ilgili okullarda billboard çalışması yaptık ve bilgilendirmeler sürüyor.” dedi.

Didim Belediyesi Kültür Servisi sorumlusu Umut Kasan Karabacılı ise Belediye olarak ilkokulda okuyan öğrencilere yarı yıl tatillerinde okuması için İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne 5 bin adet kitap hediye ettiklerini belirtirken “Milli Eğitimin 180 farklı Temel Eserinden ve Dünya klasiklerinden oluşan 5.000 adet kitabı karne hediyesi olarak 1. - 2. - 3. - 4. Sınıflara dağıtılacak. Kitapların içerisinde Belediye Başkanımızın okumaya teşvik etmesi amacıyla bir mesajda yer alıyor. Mesajında “Değerli öğrenci; Senin için seçtiğim bu kitabı tatil süresince okumanı ve kitaplarını da arkadaşlarınla paylaşmanı diliyorum. Sevgilerimle ” ifadeleri yer alıyor. “dedi.

“DİDİM’İ BOYAYARAK ÖĞRENECEKLER”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut ise okuma projesi yanı sıra Didim’i tanıtılması amacıyla “Didim Boyayarak öğreniyor” adı altında bir çalışmaların olduğunu ve ilk etapta 5 bin boyama kitabını dağıtacaklarını belirtirken “Kitapta Didim’in ve çevresinin tanıtıcı materyaller olacak. Sadece öğrenciler değil veliler ve diğer yakınları da bu şekilde Didim’i tanıma imkanına sahip olacak. Bu projemiz Aydın’da da beğenildi ve Aydın içinde bu şekilde bir çalışmayı biz yapacağız” dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise Okuma alışkanlığının tek seferde olmayacağını, bu tür çalışmalarla kazandırılabileceğini belirterek “Bu anlamda öğrencilerimize karne hediye olarak 54 bin adet kitap dağıtımında bulunduk. Öğrencilerimiz taze beyinler bu şekilde bu çalışmaları sürdürerek gelecek nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hedefimiz. Bu çalışma yaptığımız bir çok çalışmadan da önemli. Bu noktada bizler Eğitim için her zaman desteğe hazırız” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Atabay ve İlçe Milli eğitim Müdürü sembolik olarak 4 öğrenciye kitaplarını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.