Didim Belediyesi'nin 'Cemevi' kararı CHP'ye örnek oldu

Didim Belediyesi'nin 'Cemevi' kararı CHP'ye örnek oldu

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda CHP’li Belediyelerin meclislerinde cemevlerinin ibadethane statüsünde olduğu kararları alınacak.

İstanbul Maltepe ve Didim Belediyelerinin cem evlerine ibadethane statüsü tanıması örnek uygulama olacak ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda CHP’li Belediyelerin meclislerinde cemevlerinin ibadethane statüsünde olduğu kararları alınacak.

İstanbul Maltepe Belediyesinin ardından Didim Belediyesinin de Ocak ayı Meclis toplantısında alınan Cem evlerine ibadethane statüsü tanımasıyla ilgili karar CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun memnun ederken, ikinci olarak bu kararı alan Didim Belediyesinin atmış olduğu adımın ardından Kılıçdaroğlu CHP’li 130 Belediyeyi talimat vererek meclislerinde bu tür karar alınması için talimat verdi. Alınan bilgilere göre, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Alevi derneklerinin başkan ve temsilcilerinin, bazı Cemevi yöneticilerinin görüşmesinde, Alevi dernek temsilcileri CHP’li Maltepe ve Didim belediyelerinin cemevlerine ibadethane statüsü tanıması nedeniyle aldıkları karardan duydukları memnuniyeti Kılıçdaroğlu‘na aktardı.

Bunun üzerine araya giren Kılıçdaroğlu, 130 CHP’li belediyeye de talimat verdiğini belirterek, “Cemevlerinin ibadethane olduğuna dair kararı belediye meclislerin bir an önce geçirecekler. Cemevleri de diğer ibadethanelerin sahip olduğu tüm haklara sahip olacak” müjdesini Alevi derneklerinin temsilcilerine iletti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.