Didim CHP’den Gündem Değerlendirmesi

Didim CHP’den Gündem Değerlendirmesi

CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Didim Belediyesinin çalışmaları, belediyenin yaptığı uygulamalar ile 7 Haziran seçimleriyle ilgili bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Altınkum’da Marina Restoranda düzenlenen kahvaltıya CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Safinaz Kaptan Canbolat, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Caner Kaynak, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltıda konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Didim halkının kendilerine yerel yönetim sorumluluğu verdiğini belirterek yerel yönetimde bulunan arkadaşlarının bu görevi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Aydın’ın Büyükşehir olmalarından dolayı bazı sıkıntıların yaşanabildiğini, ancak sürecin yerine oturmaya başladığını dile getiren Karataş, “Süreci bizde görüyoruz, hissediyoruz. Köylerin mahallelere dönüşmesiyle buralara hizmet ulaşımı hakkında sıkıntılar oluşabiliyor. Fakat bu konuda en hızlı organize olan belediye, Aydın Büyükşehir Belediyesi. Bazı hizmetlerde sıkıntılar olabilir ama özellikle yılbaşından sonra bizde görüyoruz ki, bir iyileşme söz konusu. Taşlar yerine oturmaya başladı. Bu anlamda Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

“ALTINKUM’DAKİ ÇALIŞMAYI CANI GÖNÜLDEN DESTEK”

Didim’de de belli çalışmaların yürütüldüğünü ve Didim Belediyesi’nin çeşitli uygulamalarının olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Karataş “Altınkum’da yeni bir organizasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu çalışma Altınkum’da tamamlanmasıyla tüm Didim geneline yapılacak. Bu senede bazı eksiklikler olacak, ama gelecek sene tümüyle faaliyete geçmiş olacak. Halkımız da, esnafımız da yapılan çalışmadan gayet memnun. Çünkü bir düzen oluşmaya başlıyor. Düzensizliğin düzen haline gelmesi önemli... Bizde CHP Didim İlçe Örgütü olarak bu çalışmayı canı gönülden destekliyoruz. Şu an bu çalışmayı CHP’li değil de başka partili yapsa da canı gönülden desteklerdik. Bu çalışmayı canı gönülden destekliyoruz.” Dedi.

Didim Belediyesinin uygulamaya koyduğu Yaya yönetmeliğiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karataş “Didim’in bir turizm kenti olduğu olgusunu aklımızdan çıkarmamız lazım. Esnaf kardeşlerimizden de bunu bir bütün olarak düşünmelerini istiyoruz. Kaldırım yönetmeliğin 2 amacı var. Birisi yayaların hakkı ve diğeri görüntü kirliliğinin önlenmesi... Yönetmelikte zaten bu noktada anlam kazanıyor.” dedi.

YÖNETMELİK ORTAK KARARLA ALINDI

Bu yönetmeliğin hazırlanırken Didim Belediyesi’ndeki bütün siyasi partilerin, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Ticaret Odası’nın temsilcileri ve başkanlarının onayının alındığını ve yönetmeliğin böyle hazırlandığını kaydeden CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü “Bu yönetmelik, meclisten de bütün siyasi parti temsilcilerinin oy birliğiyle geçti. Günümüzde bazı siyasi parti mensupları, bu konuyu farklı yönlere götürmek istiyorlar. Sonuçta bu yönetmelik hazırlandıysa ve meclis bu yönetmeliği ortaya koyduysa bu yönetmeliği uygulamasını sağlamak da belediye başkanlığına düşer. O meclis kararının uygulanması gerekir. Tüm kurumlar sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekir, altına attıkları imzaya da sahip çıkmaları gerekir.” dedi.

Karataş konuşmasında insanlara en iyi hizmet verilebilmesi için bu uygulamanın devam edeceğini sözlerine ekleyerek, “Bizler de CHP Didim İlçe Örgütü olarak Didim’deki yerel gündemin içinde olmaya çalışıyoruz. Partimizde kan değişikliği yaratmaya çalışıyoruz. Didim’de CHP’yi iyi niyetli şekilde büyütmeye çalışıyoruz.” dedi.

“AKP’NİN SEÇİM OFİSİNDE GÖRÜNMEK BİLE İSTEMİYORLAR”

Karataş CHP İlçe seçim bürosunu görkemli şekilde açtıklarını belirterek “Biz açılış günü hiçbir mahalleden araç kaldırmadık. Gönüllü olarak katılım oldu. Aynı gün AKP’nin de seçim ofisi açılışı vardı ama fark edemedim. Şu var ki bu seçimde AKP büyük düşü içerisinde; İnsanlar AKP’nin seçim bürosu önünde görünmek bile istemiyor. Biz halkın takdirini almak için seçime gidiyoruz. CHP rüzgârı arkasına aldı. İnşallah o gün sandıklardan çıkıp CHP iktidarına katkı sunmak istiyoruz.” dedi.

“GELECEK KAYGISI GÜDEREK SİYASET YAPILMAZ”

30 Mart yerel seçimlerinin geride kaldığını da sözlerine ekleyen Karataş “Asıl olan partidir. Kişiler partilere hizmet etmeli; herkes elini taşın altına koymalı. Arkadan başka işler çevirerek partiliyim gibi davranmakta hoş değil. Gelecek kaygısı güderek siyaset yapılmaz. 2019’a kadar köprünün altından çok sular akar. Kişisel kaygıları bırakıp partiye sahip çıksınlar. İşlerini yapmaya çalışan insanları da biraz rahat bıraksınlar. Eleştirilerini gelip yüzümüze söylesinler.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.