Didim Esnaf Odasından Örnek Davranış

Didim Esnaf Odasından Örnek Davranış

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında bu yıl ilk kez örnek bir uygulamaya imza attı.

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında bu yıl ilk kez örnek bir uygulamaya imza attı. Etkinlikler kapsamında Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Didim Kaymakamı İskender Yönden ve Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı makamında ziyaret etti.

“BELEDİYE ZİYARETİ”

Esnaf Odası heyet ilk olarak Başkan Atabay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Atabay’a oda adına çiçek verildi. Samimi ortamda geçen ziyarette Başkan Atabay Esnaf Odası Yönetiminin ve tüm esnafların Ahilik haftasını kutladı.

Ziyarette konuşan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu oda olarak ilk kez Ahilik Haftasını kutladıklarını ve Aydın merkezin dışında ilçe anlamında bu tür etkinliği gerçekleştiren ilk oda olduklarını ifade etti. Pektaşoğlu ayrıca oda olarak İlçede uzun yıllardır esnaflık yapan oda üyelerini unutmadıklarını belirterek bu yıl bu üyelere teşekkür plaketi vereceklerini söyledi.

Ziyaret kapsamında İlçemiz Hisar Mahallesinde uzun yıllardır Bakkallık yapan Murat Kafadaroğlu’na Esnaf Odası tarafından hazırlatılan teşekkür plaketi Başkan Atabay tarafından verildi. Esnaf Murat Kafadaroğlu kendisine verilen plaketten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip, teşekkür etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Kafadaroğlu kendisini onurlandıran Oda Başkanı Pektaşoğlu’na ve yönetimine teşekkür etti.

“KAYMAKAMLIK ZİYARETİ”

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası heyeti daha sonra Didim Kaymakamı İskender Yönden’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kaymakam Yönden kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ve bu tür etkinliklerin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip “Sizler ülkemizin en önemli değerlerindesiniz. Burada en büyük sıkıntı esnaf; en büyük güvencemizde esnaf; Biz devlet olarak sağlığa aykırı işyerlerinde yetkiliyiz ve görevimizi yapacağız ama ahilik noktasında yetkili sizsiniz. Oda olarak çalışmalarınız var. Sizler esnafları denetleyin ‘Burası esnaf odasınca denetleniyor’ diyerek işyerlerini kontrol edin. Bu tür çalışmalar örnek olacak çalışmalar ve Didim’e fayda getirecek çalışmalar.” dedi.

Oda Başkanı Pektaşoğlu ise oda anlamında alt komisyon oluşturduklarını ve işyerlerini ziyaretlerde bulunacaklarını belirterek temiz, güvenilir ve güzel ortamdaki işyerlerine teşekkür belgesi vereceklerini söyledi.

Ziyaretin sonunda Kaymakam Yönden tarafından Esnaf Odasında hazırlanan teşekkür plaketi ilçede uzun yıllardır pansiyon işlete Ali İhsan Yakın’a verildi. Yakın’da kendisinin onurlandırılmasından dolayı Oda Başkanı Pektaşoğlu’na ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.