Didim Halk Eğitim Merkezinin Yıl Sonu Sergisi Beğeni Topladı

Didim Halk Eğitim Merkezinin Yıl Sonu Sergisi Beğeni Topladı

Didim Halk Eğitim Merkezinin 2014-2015 eğitim öğretim yılı çalışmalarının sergilendiği yılsonu sergisi düzenlenen etkinliklerle açıldı.

10-12 Haziran 2015 tarihleri arasında Kent Meydanında açık kalacak olan serginin ilk günkü açılışına Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, Kurum müdürleri, Oda Başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner “2014-2015 eğitim öğretim yılında Didim ilçemizde bu gün itibarı ile son 15 günde verilen bağımlılıkla mücadele eğitimleri ve eğitimleri hala devam eden afet bilinci eğitimlerimiz de dahil olmak üzere kültürel, mesleki eğitim iş geliştirme ve hobi ağırlıklı kurslarımızın toplamı 410’a kursiyer sayımız da 8.693 sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Bu rakamla ilçemizin bağıl nüfusunun % 11,8 ine ulaşmış bulunmaktayız. Öncelikli olarak milli eğitim bakanlığımız ve bağlı bulunduğumuz hayat boyu öğrenme genel müdürlüğümüzün misyon ve vizyonları doğrultusunda faaliyetlerine devam eden merkezimizde hobi ve kültürel kurslarımızın yanında istihdama yönelik kurslarımızla ilgili çalışmalarımız büyük önem arz etmektedir. Bu mesleki kurslarımızdaki temel amacımız öncelikli olarak insanlarımıza iş alanları için istekleri doğrultusunda eğitimler vererek onları donanımlı birer birey olarak iş hayatına kazandırmak çalışan yurttaşlarımızı da iş başında yetiştirmek ve kalifiye olarak niteliklerini geliştirerek öğrenen birer yurttaş olarak onların hayatlarına katkı sağlamaktır. Bununla birlikte bazı alanlarda eğitimler vererek işsiz olan yurttaşlarımıza da iş sahibi olabilmeleri için sertifika programları düzenleyerek onların iş sahibi olmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Daha önceleri kurum içinde ; geçen yılda kurum bahçesinde yapılan bu yıl sonu sergimiz bu yıl sayın kaymakamımız İskender yönden beyin destekleri, talimatları ve bizi her alanda olduğu gibi bu alanda yaptıkları destekle bir ilk olarak kent meydanında karşınızdayız. Eksikliklerimiz hatalarımız olmuştur olacaktır. Eleştirileriniz önerileriniz destekleriniz bize rehber olacak önümüzdeki yıllarda ekibimizle sizlerin karşısına daha profesyonel çıkacağımıza söz veriyoruz. “dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından konuşan Didim Kaymakamı İskender Yönde ise Didim’de Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla bir çok kursun açıldığını belirterek Didim’in Aydın’da bu noktada 3. Sırada yer aldığını söyledi.Halk Eğitim Merkezlerinin vasıflı eleman yetiştirilmesi noktasında kursların açılması noktasında öncü olacağını belirterek proje bazlı çalışmalara önem verdiğini ifade etti.Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezine ve kermese destek olan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ile Didim Seyahat Kooperatifi Başkanı Savaş Cengiz’a Kaymakam Yönden tarafından teşekkür belgesi verildi.Ardından Halk oyunları gösterisi sergilendi. Daha sonra serginin açılışı yapılırken Kaymakam Yönden açılış kurdelasını bayanlarla yaptı.Kaymakam Yönden ve ilçe protokolü üyeleri Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince açılmış olan standları tek tek gezerek yerinde bilgi aldı; kursiyerlerle sohbet etti. İlk günün etkinliği sonunda Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.