Didim İlçe Müftüsü Polat, Miraç Kandilinin Önemini Anlattı

Didim İlçe Müftüsü Polat, Miraç Kandilinin Önemini Anlattı

Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat Cuma akşamı idrak edilecek olan Miraç Kandilinin önemiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

İlçe Müftüsü Mikail Polat açıklamasında 15 Haziranı Cuma’yı 16 Hazirana Cumartesi gününe bağlayan gece Miraç Kandilinin idrak edileceğini ifade ederek bu gecenin anlam ve önemine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Müftü Polat açıklamasında şunları kaydetti; “Miraç: Peygamberimiz (s.a.v.) en büyük mucizelerinden birisinin gerçekleştiği bir olaydır. Bu mucize; Peygamberimizin gecenin bir anında Mekke’deki Mescit-i Haramdan Kudüs’teki Mescit-i Aksa’ya oradan da semanın katlarına Cenab-ı Hakkın huzuruna yükseldiği mübarek gecenin adıdır. Mucize: Bir peygamberin peygamber olduğunu ispat eden olağan üstü bir olaydır. Peygamberlik davasında bulunan bir zatın bu iddiasında doğru olduğunu ispat etmek için Allah-u Talanın kudret ve yardımı ile göstermeye muvaffak olduğu ve diğer insanların yapmaktan aciz kaldığı harikulade olaylara mucize denir. Bir Olayın Mucize Olmasının Şartları:1-Ancak Peygamberlerde meydana gelir.2-Peygamberlik iddiasında bulunanın iddia ettiği şekilde olmasıdır. 3-Davayı nübüvvet olup, onu asla tekzip etmez.4-Kalbin isteği üzerine meydan gelen olağan üstü bir olayın bir eşini başka kimsenin meydana getirememesi veya bu şekilde meydan okuması.5-Mucize izhar eden peygamber kendi menfaati için değil beşeriyeti irşat için yapılır. Peygamberlerin gösterdiği her harika hadise mucizedir. Ama her harika mucize değildir. Münteha: Peygamberlerin ve meleklerin ilmine sınır konulan yerdir. Ondan öteye hiç kimseye yol verilmemiştir. Bundan sonra Kâbe Kavseyn makamına yolculuk, Refref ile oldu. Bundan öteye Peygamberimiz yalnız olarak Cenab-ı Hakka yürüdü.Bu gece Peygamberimiz Cenab-ı Hakkın huzurundan üç hediye ile bize geri döndü. Bakara Süresinin son ayetleri,Beş vakit namaz bu gece farz kılındı,Kelime-i Şahadet getirenlerin yani Müslüman olanların cennet girme müjdesi,Miraçta emredilen hükümler, İslam’ın inanç ve ahlakının 12 esası, İsra süresinde şu emirlerle beyan edilmektedir ve şunlardır. Allah’a ortak koşmayınız.Ana-babanıza hürmet ve itaat ediniz.Hak sahiplerine hakların veriniz.İsraftan uzak durunuz.Hiçbir işinizde aşırılığa kaçmayınız.Açlık ve geçim korkusu ile çocuklarınızı öldürmeyiniz.Zinaya yaklaşmayınız. Haksız yer kimseyi öldürmeyiniz.Yetime iyi muamele gösteriniz.Ölçü ve tartıya dikkat ediniz.Kesin bilmediğiniz şeylerin ardına düşmeyiniz.Gurur ve kibirli olmayınız.Böyle müstesna kandilleri şu hayırlı amellerle değerlendirmek gerekir; Ömür muhasebesi yapmalı,Dargınlıkları kaldırmalı,Yakınlar aranmalı tebrikleşmeli,Yoksullar görülüp gözetilmeli,Allah’a daha yakın olmaya çalışılmalı, tövbe istiğfar etmeli,Kaza namazı kılmalı, dua niyaz yapmalı,Kur’an-ı Kerim okumalı, salat ve selam getirmeli,Çocukları sevindirmeli,Hayırlara vesile dilemek,Mübarek miraç kandilinizi en samimi duygularımla kutlar, ülkemize, milletimize tüm İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz eder sağlık ve afiyet içerisinde nice kandillere ulaşmanızı dilerim” dedi.

Polat ayrıca “Miraç kandili münasebeti ile Cuma günü Akşam namazından sonra Merkez Camiimizde gecenin anlamı ile ilgili vaaz, Kuran-i Kerim tilaveti, Mevlid-i şerif programımız vardır, kadın- erkek, büyük- küçük bütün halkımız davetlidir.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.