Didim Müftüsü Polat, Atabay'ı Ziyaret Etti

Didim Müftüsü Polat, Atabay'ı Ziyaret Etti

Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat ve Merkez Camisi İmamı Mehmet Beyaz Didim İlçe Müftülüğü adına Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ı ziyaret ederek taleplerini iletti.

Başkanlık makamında Başkan Deniz Atabay’ı ziyaret eden Müftü Polat, Başkan Atabay’a görevinde başarılar dilerken müftlük olarak taleplerini iletti. Müftü Polat, belediye bünyesinde gassal (cenaze yıkama görevlisi) hizmetlisi bulunmasını isteyerek “Bu kişilerin öğreticiliğini müftülük olarak biz üsteleniriz. Gassal çok önemli bir ihtiyaç belirlenecek eğitimli kişilerce yanlışlar ve suiistimaller ortadan kalkar” dedi. Belediyenin defin işlemlerinde vatandaşa yardımcı olması gerektiğini belirten Müftü Polat, bir çok belediyede defin sırasında gerekli olan kefen ve benzeri ürünlerin belediyeler tarafından karşılandığını söyledi.

“CAMİLERE TEMİZLİĞİN DEVAMI”

Yoğunluk olarak cenazelerin Merkez Camii’den kalktığını belirten Müftü Polat, camii önündeki alana cenaze araçlarının yanaşması için cepler yapılmasını ve Belediye tarafından camilerin temizliğini sağlayan ekiplerin görevlerine devam etmesini istedi. Üç Ayların ve Ramazan’ın yaklaştığını belirten Müftü Polat “İlçemizde Ramazan boyunca açık havada belediye eli ile etkinlikler yapılması vatandaşlarımızın da talebi Didim’de bu ayak hep eksik kaldı. Geçtiğimiz yıl kurulan iftar çadırının bu yılda oluşturulmasını ve destek sunmanızı bekliyorum” dedi.

“EFELER’E CAMİ TALEBİ”

Efeler Mahallesinin Didim en büyük mahallesi olmasına rağmen, mahalle sınırları içerisinde bir camii bulunmadığını aktaran Müftü Polat, mahalle içerisinde uygun bir alanın cami yeri olarak belirlenmesini istedi. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise, memnuniyet oluşturan faaliyetlerin aynen süreceğini bunun dışında ise iyileştirmelerle verilen hizmetlerin sağlıklı koşullara ulaştırılacağını belirtti. Yeni yapılacak hizmetlerde veriş kaydı oluşturacaklarını da belirten Atabay, ziyaretten ötürü teşekkürlerini sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.