Didim Ticaret Odası’ndan 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği

Didim Ticaret Odası’ndan 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği

Didim Ticaret Odası 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde çok kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kadın girişimciliğin özendirilmesi ve kadın istihdamının arttırılması amacıyla düzenlenen Kadın ve İş hayatındaki yeri konulu etkinlik 8 Mart Pazar günü saat 14:00’da Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık kültür Merkezinde gerçekleşti.

Etkinliğe İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen, ve Didim Kaymakamı İskender Yönden’in eşi Ayşenur Yönden konuşmacı olarak katıldı. TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker gerçekleştirdiği söyleşi ile iş hayatında yaşadıklarını ve başarılarını katılımcılarla paylaştı. Ev sahibi Ticaret Odası adına açış konuşmalarını Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım’ın eşi Gülay Yıldırım ve Didim Ticaret Odasına kayıtlı kadın girişimcileri temsilen TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Eda Yücel İlhan yaptı.

“FOTOĞRAF SERGİSİ VE YAĞLI BOYA RESİM SERGİSİ”

Etkinlik öncesinde Fuaye alanında kokteylle birlikte, Fotoğraf Sanatçısı ve Yazar Emre Bostanoğlu’nun ’’Kadın ve Yaşam’’ konulu fotoğraf sergisi ile Didim Ticaret Odası - Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yapılan Yağlı Boya Resim kursunun bayan kursiyerlerinin sergisi yer aldı.

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, yaptığı açılış konuşmasında ’’Değerli konuşmacılarımız devlet destekleri hakkında çeşitli bilgiler paylaşacaklar. Tecrübelerini sizlerle paylaşıp cesaretlendirecekler, Didim Ticaret Odası olarak kadınların iş hayatında daha çok söz alması ve kadın istihdamının artması en büyük arzumuzdur’’ diyerek misafirlere hoş geldiniz dedi. Konuşmacılardan Gülay Yıldırım; dünya kadınlar gününü tarihçesi, ilanı, hangi yıllarda kutlanılmaya başlandığı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasının kabulü Türkiye’de tarihi, istatistiklerle kadının dünya ve ülkemizdeki iş hayatına katılımı, eğitim durumu, kültürel hayattaki yeri, sosyoekonomik durumu, siyaset ve karar alma mekanizmalarına katılımı, cinsiyet ayrımcılığı, konusunda detaylı bilgiler ve tespitler paylaştı.

KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen ve İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi kurumlarının kadınlara sağladığı destekler ve uyguladığı pozitif ayrımcılık konularında bilgiler paylaştı.

“TÜRKER TECRÜBELERİNİ ANLATTI”

TOBB Aydın ve Ege Bölge Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker iş hayatına atıldığı yıllardan bu tarafa tecrübe ettiği konuları paylaştı. Aynı zamanda Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı olan Esen Türker Kadınların sosyo-ekonomik konumunu geliştirmek iş hayatına katılmasını sağlamak için bir çok proje geliştirdiklerini söyledi. Kadınların başarı kazanmak için mücadele etmek ve çok çalışmak zorunda olduğunu, kadının ancak hazır ve donanımlı olduğunda önemli vazifelere gelebileceğini vurguladı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Didim Kaymakamı İskender Yönden ve Eşi, Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ve eşi, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ve eşi, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen ve eşi, ve Didim Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker Siyasi parti İlçe Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret Odası Meclis Üyeleri, ve TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Didim Ticaret Odası’ndan 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği

Didim Ticaret Odası’ndan 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği

Didim Ticaret Odası’ndan 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.