Didim’de 3. Koy İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Didim’de 3. Koy İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Didim Derneği öncülüğünde Didim Demokrasi Platformu tarafından Aydın Didim 3. Koy’un İmar Planlarının İptaline yönelik basın açıklaması yapılarak imza kampanyası başlattı.

Didim Derneği Başkanı Ali Budak ‘Mevcut kent ve gereksinimleri karşılamayan, kentin gelişimini olumsuz etkileyecek ve kamu yararı gözetmeyen bu planın iptal edilmesi Didim ilçesinin sağlıklı bir kentsel gelişim göstermesi açısından önemlidir; gereklidir. Başka Didim yok’ dedi. Didim Demokrasi Platformu üyeleri 2010 yılında Didim Belediye Meclis kararı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının onayı ile Didim’in ünlü plajlarından 3. Koy’un İmar Planlarının iptalini istedi. Dün akşam saat 20.30’da Didim Altınkum Yalı Caddesi Üzerinde konu ile ilgili basın açıklamasında bulunan ve imza kampanyası düzenleyen Demokrasi Platformu üyelerine siyasi partiler, Sivil Toplum örgütleri ve vatandaşlarda destek verdi. Platform adına basın açıklamasında bulunan Didim Derneği Başkanı Mimar Ali Budak “TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylanan Didim 3.Koy 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, 3.koy ve çevresine yoğun bir yapılaşma getirmektedir. Bölge halen halka açık olarak kullanılmaktadır. Planda yeşil alan, otopark alanı, spor alanı, çocuk bahçesi ve park alanı gibi toplumca kullanılacak hiçbir alan bulunmamaktadır. 3. Koy önerilen konumuyla planda gösterilen Turizm Tesisi Alanlarının kullanımına sunulmakta, halkın kullanımına adeta kapatılmaktadır. Plan Didim Halkı'nı değil, üç-beş kişinin çıkarlarını gözetmiştir. Bu plan için 9 Mayıs 2013'de İdari Mahkemede 'İptal' istemiyle dava açtık. Dava devam etmektedir. 06/04/2010 yılında Belediye meclisi bu planı uygun bularak, Bakanlığa onaylanmak üzere göndermişti. Biz bu planı istemiyoruz. Çünkü 3.Koy Bölgesi'ni, Didim tarihinde sadece kıyıda yer alan sıradan bir bölge olarak değerlendirmek eksik ve hatalı plan kararların üretilmesine neden olacaktır. İlçe tarihi boyunca halkın dinlenme ve eğlenme ihtiyacına 'can simidi olarak' cevap veren ender kamusal alanlardan biri olan 3. Koy Bölgesi'nin, bu tarihsel kimliği ve amacına uygun düşen plan kararları ile korunması ve geliştirilmesi önem kazanmaktadır. İlgili plan kararlarının, halkın mevcut bu kullanım kararını destekleyici ve bunu geliştirici kararlar içermesi esas olmalıdır. Oysa TC Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın onayladığı imar planında, alanın tarihsel kullanımına uygun düşmeyen ve Didim halkı ile 2. Konut kullanımlı turistlerin ihtiyacını gözetmeyen buna karşılık salt turizm yatırımlarına hizmet veren plan kararları içerdiği görülmektedir. Bakanlığın hazırladığı söz konusu imar planında kamu arazileri, kamu yararı kullanımlı olmak yerine özel sektörün kullanımına sunulacak bir biçimde planlanmıştır. Dolayısıyla kamusal ihtiyaçlar göz ardı edilmiş ve kentin geleceğini olumsuz etkileyen hatalı plan kararları üretilmiştir” diyerek planın iptalini istedi.

Budak, Didim Belediyesine Mayıs ayı meclisi öncesinde planın iptali yönünde yeni bir meclis kararı alınmasını öneren bir dilekçe verdiklerini, dilekçelerinin Eylül gündemine alınacağının sözünü aldıklarını belirterek, Didimlilerin 3. Koy ile ilgili mücadelesinin süreceğini ifade etti. Etkinlik imza kampanyası ve müzik dinletisi ile sürdü. Toplanan imzaların; Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Plan iptaline ilişkin davanın açıldığı Aydın Bölge İdare Mahkemesine sunulacağı öğrenildi.

Didim’de 3. Koy İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Didim’de 3. Koy İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.