Didim'de "Barış meşalesi" yakıldı

Didim'de "Barış meşalesi" yakıldı

Aydın'ın Didim İlçesi’nde, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında bu yıl 20'ncisi düzenlenen Didim Barış Şenliği'nde, barış meşalesi yakıldı.

Didim'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Barış Şenliği'nin eğlence etkinlikleri, bu yıl yaşanan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle yapılmadı, sadece barış meşalesi yakıldı ve gökyüzüne güvercinler uçuruldu. Aytepe'de bulunan barış meşalesi önünde düzenlenen etkinliğe, CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Belediye Meclisi üyeleri, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Didimliler katıldı.

Meşale anıtı önünde konuşan Belediye Başkanı Atabay, Didim'de yakılan barış meşalesinin tüm dünyaya yayılması temennisinde bulundu. Ülkenin etrafının kan gölüne döndüğünü ve ateş çemberi halinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Atabay, "Ufacık bebekler ve çocuklar ölüyor. Ülkemizi bu hale getirmeye çalışanlar var. Her zaman otokontrolünü kaybetmeyen milletimiz, eminim ki bu sınavı da başarıyla atlatacak ve kardeşlik sınavından yüzünün akıyla çıkacaktır. Bu hassas günlerde biraz daha dikkatli olmamız lazım. Biz de maalesef Dünya Barış Günü etkinliğimizi gönül coşkusu olmadan kutlamak mecburiyetinde kaldık. Bir gün değil, her gün barış diyoruz" dedi.

ATAY: "SİYASETİ BARIŞI İSTEYECEK OLAN İNSANLARIN ELLERİNE BIRAKMALIYIZ"

CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay da siyasetçilerin görevinin ülkede yaşayan insanların barış ve mutluluk içerisinde, eşit haklardan yararlanabileceği ortamı yaratmak olduğunu düşündüğünü söyledi. Kendilerinin bunu başarabilmek için burada olduklarını ifade eden CHP Aydın Milletvekili Atay, şöyle konuştu:

"Bizler ülkemizde yaşayan bütün insanların barış içerisinde, kardeşçe yaşamalarını sağlayacak ortamı yaratmak için görevdeyiz. Ama bugün ne yazık ki ülkemizin bazı bölgelerinde çok büyük sorunlar var. Siyasetçiler daha düne kadar o bölgede sorun yokken bir şeyler elde etmek istediler. Bugünde sorun olmasına rağmen, bir şeyler elde etmek istiyorlar. Bütün çağdaş insanların, cumhuriyete inanan bütün insanlarımızın bu oyunu bozmak gibi bir sorumluluğu var. Bu görevde bize düşüyor. Bu anlamda barışa hizmet edecek, barışı getirecek olan insanların bizi yönetmesi için olmasını diliyorum. Siyaseti barışı isteyecek olan insanların ellerine bırakmalıyız."

Konuşmaların ardından Milletvekili Atay ile Belediye Başkanı Atabay, çocuklarla birlikte barış meşalesini yaktı ve barış güvercini uçurdu. Ardından katılımcılar, kırmızı karanfiller üzerindeki barışın simgesi güvercin motifi arkasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.