Didim’de Cumartesi Halk Pazarında Hareketlilik Başladı

Didim’de Cumartesi Halk Pazarında Hareketlilik Başladı

Didim’de her hafta Cumartesi günleri kurulan ve ilçenin en büyük pazarı olan Cumartesi pazarı yazlıkçılar ile turistleri ağırlamaya başladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte Didim’e yerli ve yabancı turistler gelmeye başlarken, yazlıkçılar de belli dönemler halinde Didim’e gelmeye başladı. Didim’deki yaşanan hareketlilik her hafta kurulan Cumartesi pazarında da kendini göstermeye başladı. İlçenin en büyük pazarı konumunda olan Sebze-meyve’den kuru yemişe, Kılık kıyafetten ayakkabıya kadar birçok ürünün satıldığı hal pazarı yazlıkçılar ve tatilcilerin vazgeçilmez mekânları arasında yerini alıyor.

Özellikle ilçede yaşayan Yabancı uyruklu vatandaşlar kılık kıyafet tezgâhlarında alış verişi yaparken, kimileri de mutfak ihtiyaçları pazardan karşıladıkları görüldü. Pazarda meyve ve sebzelerin fiyatlar 1 ila 5 TL arasında değişirken, yazlık giysilerin fiyatları ise 5 TL ila 50 TL arasında değiştiği görüldü. Cumartesi pazarında yaşanan kalabalık pazarcı esnafını da memnun ederken, önümüzdeki günlerde ilginin daha da aratacağını düşünen ifade eden pazarcı esnafı hareketliliğin Didim’e de fayda getireceğini ifade ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.