Didim’de Huzur Denetimleri Sonuç Verdi

Didim’de Huzur Denetimleri Sonuç Verdi

Didim’de geçtiğimiz günlerde umumi açık yerlerde yapılan huzur denetimlerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Denetimler sırasında 2 aranan kişi ile kayıp şahıs olarak aranan 1 kişi yakalandı.

Didim’de geçtiğimiz günlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü, Didim Belediyesi Zabıta ekipleri, İlçe Tarım, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ile Vergi Dairesi memurlarında oluşan ekipler İlçe genelinde umumi açık yerlerde denetimlerde bulunmuşlardı. Başta Didim Merkez olmak üzere Altınkum Yalı Caddesi, Üç Mevsim Caddesi Atatürk Bulvarı, Ege Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Mavişehir Mahallesi, Fevzi paşa Mahallesi, Oteller Bölgesi, ve Akbük mahallesi olmak üzere umumi açık yerlerde iş yerleriyle ilgili tüm resmi evraklar ve belgeler incelenirken, çalışan personellerin durumu denetlenmiş olup, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Sağlık grup başkanlığı ekipleri, Zabıta Ekipleri ve Vergi Dairesi ekipleri de kendi iş ve işlemleri noktasında denetimde bulunurken, mekanlardan Genel Bilgi Taraması (GBT) da yapılmıştı. Denetimin ardından şehri bazı bölgelerinde Emniyet ve Asayiş uygulamaları kapsamında araç ve kişi sorgulaması yapılmıştı.

Denetimlerin sonucunda yaklaşık bin 295 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldığı, 197 işletme ile 136 araç da kontrol edildiği öğrenildi. Uygulama sonucunda 2 aranan kişi ile kayıp şahıs olarak aranan 1 kişi yakalanırken, kontrol edilen kişilerden birine görev yaptırmamak için direnme, tehdit ve hakaret suçlarından adli işlem yapıldı. İşletme kontrollerinde bir şahsın üzerinden 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, bir işletmede de vize ihlalinde bulunan bir yabancı uyruklu bayan yakalandı. Kontrol edilen 197 işletmeden 21'ine yasal işlem yapıldı. Mavişehir Polis Noktası ile Akbük Polis Noktası'nda yapılan trafik denetimlerinde ise 3 araç sürücüsüne trafik cezası kesilerek, 2 araç sürücüsüne de alkollü araç kullanmaktan işlem yapılırken, 2 araç da trafikten men edildi. Emniyet yetkilileri, bu tür uygulamaların Didim halkının huzuru ve refahı açısından zaman zaman yapılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.