Didim'de 'İnternet' alt yapısı görüşüldü

Didim'de 'İnternet' alt yapısı görüşüldü

Didim Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde her ay yapılan kurumlar arası koordinasyon toplantısında ilçedeki internet alt yapısı görüşüldü.

Didim Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıya ev sahibi Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ADÜ Didim MYO Müdürü Prof. Dr. Atilla Yüksel, Didim Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, TURSAB Didim BYK Başkanı Tahir Tayyar Cengiz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Savran İlçe Turizm Danışma Birimi Sorumlusu Ali Yeler ve Türk Telekom Söke Müdürü Birol Acar katıldı. Toplantıda de sorumlusu olan Türk Telekom Söke Müdürü Birol Acar katılımcılara internet altyapısı hakkında bilgiler verdi. Didim'in Türk Telekom adına Bu güne kadar Aydın'da gerçekleşen yatırımlardan en büyük payı alan bölgelerden olduğunu belirterek, ilçenin geniş bir alanda yerleşik oluşundan dolayı hala yapılması gerekenler olduğunu söyledi. Yatırım planları kent merkezinde 811'li hatların olduğu bölgede internet şebekesinin güçlendirilmesine karar verildiğini söyledi. Turizm tesisleri için yapılabilecek çalışmalardan altyapıları için yapılacak iyileştirmelerden bahsederek, onlar için kampanyalar uygulayabileceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Emitt Turizm Fuarı da kurumlar tarafından değerlendirildi. Taraflar; Yapılan çalışmanın beklentileri büyük ölçüde gerçekleştiği, Fuarının sağlanan birliktelik ile geçmiş yıllara göre daha verimli bir fuarı geride bırakıldığı, önemli görüşmeler gerçekleştirilerek fuarın amacına ulaştığı konusunda hemfikirdi.

Kaymakamlık, Belediye, Ticaret Odası, DİTAB, sivil toplum kurumları, Turizm işletmecilerinin ve acentelerin yaptığı işbirliğinin bu başarıyı yakalamakta yardımcı olduğu vurgulandı. Fuarda karşılaşılan eksikliklerde dile getirilerek notlar alındı. Bir diğer gündem maddesi olan tanıtım çalışmaları için kullanılacak logo için örnek çalışmalarının ve süreçlerin Didim Ticaret Odası DİTAB ve Didim Belediyesi tarafından incelenerek bir sonraki toplantıya önerilerle gelinmesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.