Didim’de kaldırımlar artık yayaların olacak

Didim’de kaldırımlar artık yayaların olacak

Didim Belediye Meclisinin Mart ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.

 Mecliste İlçe genelinde uygulanacak olan Yaya Kaldırım Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.

Didim Belediye Meclisinin Mart ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıya CHP’li Meclis Üyesi Sevinç Karataş, MHP’li Meclis Üyeleri Özgür Makascıoğlu, Aydan Âşık Turgut ve Ragıp Işıklar mazeretli olarak katılmadı. Meclis gündemi öncesinde AK Parti grubunun yazılı önergeleri görüşüldü. AK Parti Grubunun verdiği önergede Efeler Mahallesi 1984 ada 4 parselin ibadet yeri olarak ayrılması talebine cevap veren Başkan Atabay “Bu parselde Pazar yeri çalışmamız var. Bu öneriyi kabul edemiyorum” dedi.

AK Parti grubunun verdiği diğer önergede ise İbadet yerlerinin temizliğinin Belediye temizlik ekiplerince yapılmasına yönelik talebine cevap veren Başkan Atabay “Bu konuda İlçe Müftülüğümüzle görüştük. Bir program dâhilinde Temizlik İşleri ekibimiz bu anlamda çalışma yapacak.” dedi.

Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde yer alan Karakuyu Mevkiinde yer alan 11803, 11804, 11817, 11818 parsellere ait plan değişikliği teklifi görüşüldü. Teklif İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin ikinci maddesinde Altınkum Mevkiinde mevcut Çamaltı Park Alanı plan değişikliği teklifi görüşüldü. Teklif İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Aydem A.Ş.’nin 25.02.2015 tarihli 20318 sayılı yazısında belirtilen Elektrik Dağıtım Şebekesi Master Projesi kapsamında ihtiyaç duyulacak yeni trafo yerlerinin 1/5000 ölçekli planlar ele alındı. Başkan Atabay madde üzerinde yaptığı açıklamada “AYDEM’e yerler konusunda toplu bir talep gönderilmesi noktasında bilgi verilmesi ve istenilen yerlerin Büyükşehir Belediye Meclisinde ele alınmasını sağlanması iyi olur. Her seferinde bu taleplerin tek tek alınması yerine 1/5000’lik planlarda bu görüşüldükten sonra bizde onay veririz.” dedi. Madde oy birliğiyle İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise İmar ve Hukuk Komisyonuna sevk edilen “Didim İlçesi Yaya Kaldırım Yönetmeliği görüşüldü. Başkan Atabay şehrin her yerinde kaldırım işgallerinin herkesçe bilindiğini ve bu durumun Halkı ve bazı esnafları rahatsız ettiğini söyledi. Atabay “Bu konuyla ilgili odalardan da görüş aldık. Bu sorunu hep birlikte ortada kaldıracağız. Şehri sizlerle birlikte yöneteceğiz. Kaldırım işgalleri ortada kalktığında şehrimiz daha güzel ve modern görünecek.” dedi.

Başkan Atabay’ın konuşmasının ardından İmar ve Hukuk Komisyonunca hazırlanan yönetmelik hakkında meclis üyelerine bilgiler verildi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.02.2015 tarih ve 324 sayılı “Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisindeki 119 ada 1 parsel üzerinde bulunan Kültür Merkezi’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ücretsiz devredilmesi” konusu görüşüldü. Başkan Atabay Cumhuriyet Mahallesinde yer alan Kültür merkezinin eski ve yeni yönetimin 1 Milyon TL para harcadığını belirterek “Buranın tamamlanması için yaklaşık 4 Milyon TL’lik bir maliyeti var. Belediyemizin bütçesinden dolayı buranın tamamlanması için Büyükşehir ile görüştük. Merkezde 350 kişilik bir salon, üst katta 600 kişilik çok amaçlı salon, 4-5 tane ofis yada dükkan, bodrum ve asansör yer alıyor. Burayı büyükşehir’e verilmesi durumunda yerin tamamlanmasının ardından 15 yıllık süreyle işletim hakkı bize verilecek. Tabii bu konu ilk önce İmar, Hukuk ve Plan-bütçe Komisyonunda ele alınacak.” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Maşallah Subaşı, Kültür Merkezinin Didim Belediyesince yapılması gerektiğini ve Büyükşehir verilmemesi gerektiğini ifade etmesinin ardından Başkan Atabay bu yeri belediye imkânlarınca yapılamayacağı mesajını verdi. Madde komisyonlara havale edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise Sabit ve Mobil Haberleşme Altyapısı ve Şebekelerinde Kullanılan Her Türlü Kablo ve Benzeri Gerecin Taşınmazlardan Geçirilmesine İlişkin Yönetmelik gereğince, sabit ve mobil haberleşme geçiş hakkı ücretinin belirlenerek 2015 yılı tarife cetvellerine eklenmesi hususu görüşüldü. Başkan Belediyeye gelir getirici bir urum olmasından dolayı yasal olarak haklarını arayacaklarını söyledi. Madde Plan bütçe komisyonuna sevk edildi. Mart Ayı Meclis toplantısının ikinci birleşimi 9 Mart Pazartesi günü saat 14:00’de yapılması karar verilerek toplantı kapatıldı.

Didim’de kaldırımlar artık yayaların olacak

Didim’de kaldırımlar artık yayaların olacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.