Didim’de Korsan Emlakçılığa Bilbordlu Tepki

Didim’de Korsan Emlakçılığa Bilbordlu Tepki

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Deniz Demir, gerçek ticari faaliyetlerinin dışında emlak alım satımıyla ilgilenen şahıs ve kurumlardan şikayetçi olduklarını belirtti.

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Deniz Demir, korsan emlakçılara karşı yasal mücadele yapamadıklarını ifade etti. Kanunlardaki boşluklardan dolayı Korsan Emlakçı tabir edilen ve bu faaliyetleri yasal olmayan zeminde sürdüren bu şahıslarla etkin bir şekilde mücadele yapamadıklarını dile getiren Demir “Bizim gibi devlete vergisini ödeyen bir çok kişiye iş imkanı sağlayan yüzlerce yasal emlakçi olmasına rağmen çok farklı iş kollarındaki ticari işletmeler yada bu işletmelerde personel olarak çalışan şahıslar ikinci iş olarak denetimsiz emlak alım satımı yapmaktadırlar. Hatta; Didim’de iki üç yıl kalmış olan yabancı uyruklu insanlar bile yurt dışı ilişkilerini kullanarak kendilerine vergisiz rant kapısı yaratmanın peşindedir. Biz her satışımızda Faturamızı keserek devlete vergimizi ödüyoruz.Ticari unvanı olmayan bu şahıslar aracılık yapıp yer satarak komisyon alıyorlar ve riske girmeden bizden daha fazla para kazanıyorlar. Devletimizin bu işi Avrupa’daki gibi sıkı denetime alması gerekmektedir. Fakat yasalardaki boşluklardan dolayı bu şuanda mümkün olamıyor” dedi.

“KORSAN EMLAKÇI SORUNU İÇİN ÖNERİ BEKLİYORUZ”

Didim deki bir çok emlakçının da bu konudan şikâyetçi ve rahatsız olduğunu yaptırdığı bilbord çalışması ile konuya dikkat çekmek istediğini belirten Demir, “Tüm yasal anlamda faaliyet gösteren emlakçi arkadaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı davranarak Hakkımıza emeğimize sahip çıkalım. Herkes işini yapsın Bizim kimsenin işinde kazancında gözümüz yok, bizimde işimize kazancımıza emeğimize başkalarının ortak olmasına seyirci kalmayalım. Bu konuda daha farklı çalışmalarım var. Bunları diğer temsilci arkadaşlarımla çalışmalarını yapıp Ticaret Odası Başkanımız ve Ticaret Odası Meclis Başkanımızla paylaşıp vergi dairesi, belediye, emlakçılar derneği, esnaf odası ile görüşmelerimiz yapıp bunları gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Tüm emlakçı arkadaşlarımdan desteklerini ve önerilerini bekliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.