Didim'de yabancılar  6 yaşındaki Gülümsu'nun yüzünü güldürdü

Didim'de yabancılar 6 yaşındaki Gülümsu'nun yüzünü güldürdü

Aydın'ın Didim İlçesi'nde faaliyet gösteren Didim Kent Konseyi bünyesinde görev alan yabancı uyrukluların oluşturduğu Gönüllüler Çalışma Grubu üyeleri, yurt dışından getirdikleri özel tasarım cihazı, bedensel engelli 6 yaşındaki Gülümsu'ya teslim etti.

Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu üyeleri, Didim'de yaşayan Gülümsu'nun yüzünü güldürdü. 6 yaşındaki bedensel engelli Gülümsu Suvari'nin yürümesi için yurt dışından getirtilen özel cihaz, ailesine teslim edildi. Bir kafeteryada gerçekleşen teslim törenine Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Gönüllüler Çalışma Grubu Başkanı Lynne Cole ve Gönüllüler Çalışma Grubu üyeleri ile Gülümsu Suvari ve ailesi katıldı.

Gönüllüler Çalışma Grubu Başkanı Lynne Cole, bedensel engelli Gülümsu Suvari'nin yürümesi için getirdikleri cihazın bir yürüyüş askısı görünümünde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Aparatı Debby Elnatan adlı bir vatandaş yürüyemeyen oğluna yardımcı olmak amacıyla geliştirmiş. Yapılan aparat yetişkin birine ve çocuğa takılıyor. Yani çocuk bir kemer ile yetişkin kişinin beline bağlanıyor. Onun sayesinde ayakta ve dik durabiliyor. Birbirine bağlı birer sandalet ile aynı anda adım atıyor. Böylece çocuk düşmeden ve dengesini kaybetmeden egzersiz yaparak yürüyebiliyor. Gönüllüler Çalışma Grubu olarak Didim ve Yöresi Engelliler Derneği'ne kayıtlı olan 6 yaşındaki bedensel engelli Gülümsu Suvari'nin yürümesi için pratik yapabileceği egzersiz cihazını yurt dışından özel olarak getirterek, kendisine teslim ettik. Mutluyuz."

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ise Didim'de yaşayan yabancı uyrukluların oluşturduğu Gönüllüler Çalışma Grubu'nun her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek, yaptıkları bu bağıştan dolayı teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.