Didim'i Tanıtan Medusa Kartpostalları Değişecek

Didim'i Tanıtan Medusa Kartpostalları Değişecek

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Kutsal yol olarak adlandırılan tarihi yolun gelecek yıl turizme açılacağını, Tapınağın yanında bulunan ve Eski Hastane olarak bilinen 2 katlı evin restorasyonu yapılarak turizme kazandırılacağını söyledi.

Başkan Atabay bu yıl Medusa’nın kafasındaki eksik olan parçanın bulunup yerine konduğunu belirterek, “Artık Didim’i tanıtan Medusa kartpostalları değişecek” dedi. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Eskiköy olarak bilinen Hisar Mahallesinden ve Apollon Tapınağı çevresinde turizme yönelik yeni adımlar atacaklarını söyledi. Başkan Atabay Alman Kazı ekibinin bu yıl tapınak bölgesindeki inceleme ve çalışmalarında binlerce yıldan bu yana Tapınak’ta var olan Medusa heykelinin baş kısmında eksik olan parçasının bulunup yerine monte edildiğini söyledi.

“MEDUSA’NIN BAŞI TAMAMLANDI”

Didim’i tanıtıcı karpostal ve broşürlerde yer alan Medusa’nın başının tam şekilde konulacağını belirten Atabay “Bulunan parça tarihi olarak çok önemli; Efsane de yılan başlı olarak bilinen Medusa’nın saçları da bu şekilde tamamlanmış olup ziyaret açıldı. O parça kazı ekiplerince yerine monte edilmiş. Artık Didim’i tanıtan Medusa kartpostalları değişecek” dedi. Hisar Mahallesinde bulunan Şapel’in de kısa sürede tamamlanarak hizmete açmayı planlandığını belirterek sanatsal ve kültürel etkinlikleri burada yapmayı ve Hisar Mahallesinde bir hareketlilik kazandırmayı planladıklarını söyledi.

“HASTANE TURİZME KAZANDIRILACAK”

Tapınağın yan tarafından bulunan ve Eski Hastane olarak adlandırılan 2 katlı evi restorasyon yapılması noktasında Kazı heyetiyle fikir birliğine vardıklarını söyleyen Başkan Atabay “Burada kazılardan çıkan bilgi ve belgelerin paylaştığı bir müze oluşturulacak. Turizm kazanım noktasında güzel bir yer oluşturmayı planlıyoruz.” dedi. Kutsal yolu da gelecek yıl açılıp turizm kazandırılması noktasında adımlar atacaklarını kaydeden Başkan Atabay “Tapınak dışında da Kutsal yolu turizme kazandırıp bölgeyi daha cazip bir hale getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.