Diş hastanesinin kaderi belli oldu

Diş hastanesinin kaderi belli oldu

Aydın’da Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti veren eski binanın ne amaçla kullanılacağı kararlaştırıldı. Binanın 112 Komuta Kontrol Merkezi olarak hizmet vereceği ve Türkiye’de örnek bir komuta merkezi olacağı ifade edildi.

 

Efeler Kemer Mahallesi’nde 2005 yılında yapılan ve yaklaşık 15 yıl hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yeni binasında hizmet vermeye başladı. Eski hizmet binasının Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) olarak hizmet vereceği yönündeki açıklamalar, mahalle sakinlerinde endişeye neden olmuştu.

Aydın’da 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından 2019 yılında yaklaşık 80 bin acil çağrıya cevap verildiğini ve bu çağrıların sadece 10 bini gerçek çağrı olduğunu ifade eden Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, “Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz ve farklı noktalardan hizmet veren il müdürlüğümüz, yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Eski Diş Hastanesi hizmet binası ve dış alanının 112 Komuta Kontrol Merkezi için çok uygun olacağını düşündük ve bu fikrimizi Aydın Valimize sunduk. Can kayıplarının azaltılması ve sakatlık oranlarının düşürülmesi için acil müdahale çok önemli. Bu nedenle Aydın’da 36 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 4 Alt ekip, 562 Sağlık personeli, 69’u il 112 başhekimliği bünyesinde olmak üzere toplam 109 Acil Yardım Ambulansı ve 184 UMKE gönüllüsü ile hizmet vermekteyiz. Bu nedenle eski diş hastanesi alanını Komuta Kontrol Merkezi yapmak için çalışmalarımıza başladık. İl genelindeki acil müdahalelerimizi buradan yönlendireceğiz. Oluşturulacak olan bu merkezimiz ülkemize örnek bir merkez olacağına inanıyorum” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.