Doğuştan Görme Engelli Sefa’nın Görme Sevinci

Doğuştan Görme Engelli Sefa’nın Görme Sevinci

Manisa’nın Demirci ilçesinde doğuştan görme engelli olan 11 yaşındaki Sefa Dönmezer, sol gözüne yapılan kornea ameliyatı sonrası görmeye başladı. Çocuklarının 4 yaşına gelene kadar rahatsızlığını fark...

Manisa’nın Demirci ilçesinde doğuştan görme engelli olan 11 yaşındaki Sefa Dönmezer, sol gözüne yapılan kornea ameliyatı sonrası görmeye başladı. Çocuklarının 4 yaşına gelene kadar rahatsızlığını fark edemediklerini belirten Dönmezer çifti, Sefa’nın görmeye başlamasını büyük sevinç ve mutlulukla karşıladı.

Demirci ilçesine bağlı Örücüler mahallesinde ikamet eden Yüksel-Selda Dönmezer çiftinin doğuştan görme engelli 11 yaşındaki oğulları Sefa Dönmezer’in sol gözü için aranan uygun doku, Demirci Kaymakamı Atila Kantay’ın yoğun çabaları sonrası bulundu. Sakarya Özel İnci Göz Hastanesi’nde yapılan başarılı kornea ameliyatıyla Sefa Görmezer, 11 yıl sonra ışığa kavuştu. Kornea nakli yapılan Sefa, yeniden görmenin sevinci ve mutluluğunu yaşadı. 11 yıl sonra görmenin sevinciyle anne ve babasına sarılan Sefa, Demirci Kaymakamı Atila Kantay’a da teşekkür etti. Baba Yüksel Dönmezer, oğlu Sefa’nın 4 yaşına gelene kadar rahatsızlığından haberi olmadıklarını belirtti. Çocuklarının, Keratokonus isimli rahatsızlığını öğrendiklerinde şehir şehir dolaştıklarını anlatan Yüksel Dönmezer, şöyle konuştu: "Salihli, Manisa, İzmir ve İstanbul’a kadar oğlum Sefa’nın gözlerinin açılabilmesi için tedaviye gittik. Hiç birisinden sonuç alamadık. Sağolsun Demirci Kaymakamlığının destekleri ile Sakarya İnci Göz Hastanesinden sevindirici haber geldi. Sefa’nın sol gözüne uygun doku bulunarak, ameliyat oldu. Şuan gayet sağlıklı durumda. Çocuğumun şifa bulmasında emeği geçen Demirci Kaymakamı Atila Kantay’a çok teşekkür ediyorum."

Anne Selda Dönmezer de, Sefa’nın rahatsızlığını fark ettiklerinde dört yaşında olduğunu anlatarak "Sefa oyunda ve her şeyde görmekte zorlanıyordu. Hatta yakınındaki insanları göremiyordu. Okumasında okulda tahtayı görmekte sürekli zorlanıyordu. İmkanlarımızın elverdiğince her yere götürmeye çalıştık. Demirci Kaymakamlığı’nın araştırmaları sonucu Sakarya’daki göz hastanesine başvurduk. Sağolsun çevremizdeki tanıdıklarımız, esnaf ve Kaymakam ve Demirci halkından Allah razı olsun. Sefa şuan göz nakli oldu. Doktoru, bundan sonra daha güzel göreceğini söylüyor. Sefa’nın sağ gözünde de aynı rahatsızlık var. Önümüzdeki günlerde sağ gözü için tedavi görmeye gidecek” diye konuştu.

Görme sevinci yaşayan Sefa Dönmezer de özellikle okul hayatında çok zorluk çektiğini belirterek, “Arkadaşlarım gibi bende yazmak, okumak istiyordum ama göremiyordum. Güzel bir ameliyat geçirdim. Şuan bir gözüm net görüyor. Bana bu imkanı sağlayan Demirci Kaymakamımızdan ve doktorumdan Allah razı olsun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.