Doktor iddiaları yalanladı!

Doktor iddiaları yalanladı!

Efeler’de staj yapan 17 yaşındaki lise öğrencisi M.A’yı taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra görevden uzaklaştırılan 55 yaşındaki Kadın Doğum Uzmanı Dr. R.T , taciz iddialarını yalanladı.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan evli ve 2 çocuk babası Dr. RT, psikiyatri uzmanı olan eşi A.T ile birlikte yaptığı açıklamada, ilk kez böyle bir şikayete maruz kaldığını belirterek, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Günde yaklaşık 100 ile 120 hastayı muayene ettiğini ve mesleğini icra ederken birçok sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Dr. RT, 31 yıllık hekimlik hayatı boyunca kendisine, ne yanında çalışan tıbbi sekreterler tarafından ne de hasta yakınları tarafından böyle bir ithamda bulunulmalığını, sicilinin temiz olduğunu açıkladı.

“YEMEK ARASI KAHVE MOLALARINDA SOHBETİMİZE KATILIYORDU”

Görev yaptığı polikliniğin hastanenin giriş katında olduğunu bildiren Doktor R:T, söz konusu stajyer öğrencinin ise 6. katta bulunduğunu belirtti. Aynı katta tedavi gören hastalar olduğunda viziteye çıktığı zamanlarda M.A ile birkaç kez karşılaştığını ifade eden Doktor, öğle yemeği sonrası verdikleri kahve molası sırasında sekreterleriyle otururken öğrencinin yanlarına geldiğini belirterek, ”Bu sayede birkaç kez sohbet ettik, bana hukukçu olmak istediğini söylemişti, ben de kendisine iyi bir branşta karar kılmışsın demiştim'' dedi,

Mesleki bir konferans için Barselona’ya gittiğini ve dönüşte yanına getirdiği çikolatayı çay molasında meslektaşları ve sekreterleriyle birlikte yerken M.A’nın yanlarına gelerek kendisine “ Neden bana da çikolata getirmedin” diyerek serzenişte bulunduğunu açıklayan Doktor, öğrencinin kendisine zaman zaman ‘ Sen’ diye hitap ettiğini, ancak kendisinin bunu öğrencinin küçüklüğüne verdiğini, bu nedenle de kızmadığını söyledi.

M.A’nın çağrılmadığı halde kendisinin meslektaşlarıyla birlikte yaptığı sohbetlere katıldığını iddia eden Doktor R.T, bir gün evlilikle ilgili yaptıkları sohbet sırasında öğrencinin araya girerek kendisinin de bir erkek arkadaşı bulunduğunu ve babasının 39 yaşında olduğunu söylediğinde stajyer öğrenciye dönerek ; ''Ben 55 yaşındayım ve 39 yaşında evlendim demek ki biz evlilikte geç kalmışız” dediğini ifade etti.

“ÖPTÜĞÜMÜ İDDİA EDİYOR, BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL”

Öğrencinin kendisini polikliniğe dosya getirdiği sırada öptüğü iddialarına da açıklık getiren Doktor R.T ;” Böyle bir şey mümkün değil, dosyaları benim tıbbi sekreterim getirir, kendisi polikliniğe bir defa geldiğinde zaten içeride sekreterlerim ve hastam vardı” dedi.

M.A. ile karşılıklı olarak birkaç kez cep telefonuyla mesajlaştığını da açıklayan doktor bu konuda ,” Spor yaptığını ben de sporun nasıl geçtiğini sordum, kendisine de nöbette olduğumu yazdım, zaten birkaç satırlık bir mesajdı içeriğinde de taciz söz konusu değildi” diye konuştu.

“BİZİM DE AİLEMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ VAR”

Dr. R.T, iki çocuğundan büyük olanının 15 yaşında olduğuna dikkati çekerek, stajyer öğrencinin kendi çocuğu yaşında olduğunu, taciz iddialarını ayağı yere basmayan ithamlar olduğunu kaydetti. İddialar sonrası hukuki ve idari işlemlerin başladığını açıklayan Doktor R.T ;”Benim bildiğim bir ülkede demokrasi varsa, hukuk varsa, masumiyet karinesi varsa önce suçun ispat edilmesi lazım, gerçekten suçlu muyuz yoksa değil miyiz, bunun ispat edildikten sonra iddialara istinaden açığa alınmalar, basında deşifre edilmeler yanlış. Neticede bizim de ailemiz ve çocuklarımız var. Kişiliği daha oturmamış bir genç kızın iddiaları neticesinde bir yuvanın alabora olması gerçekten çok düşündürücü” dedi.

DOKTOR EŞİ KENDİSİNE DESTEK VERDİ

İddialar karşısında çok üzüldüklerini açıklayan doktorun psikiyatri uzmanı olan eşi A.T ise 16 yıllık evlilikleri boyunca eşinin böyle bir olaya karışmadığını, eşinin masumiyetine inandığını söyledi. Gelişme çağında olan genç kızların zaman zaman kişilik problemleri yaşadığına dikkati çeken Psikiyatri Uzmanı Doktor A.T ;” Eşime sonuna kadar güveniyorum ve onun yanındayım” diye konuştu.

“TEHDİT TELEFONLARI VE MESAJLARI ALIYORUZ”

Yaşadıkları olaydan dolayı meslektaşlarının ve hastalarının kendilerine destek verdiğini açıklayan Doktor R.T, stajyer öğrencinin babası tarafından kendisine ve eşine tehdit mesajları geldiğini ve eşine telefon açılarak ağır küfür ve hakaretlerde bulunulduğunu belirterek;” Biz de avukatımızla konuşarak hukuki süreç başlatacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.