Doku Nakli Koordinatörleri Eğitim Toplantısı Yapıldı

Doku Nakli Koordinatörleri Eğitim Toplantısı Yapıldı

Samsun’da 60 organ ve doku nakli koordinatörünün katılımı ile “Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Organ ve Doku Nakli Koordinatörleri Eğitim Toplantısı” yapıldı.Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi konfer...

Samsun’da 60 organ ve doku nakli koordinatörünün katılımı ile “Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Organ ve Doku Nakli Koordinatörleri Eğitim Toplantısı” yapıldı.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Samsun Bölge Koordinasyon Merkezine bağlı Trabzon, Rize, Ordu, Tokat, Giresun, Amasya ve Samsun illerinden yaklaşık 60 organ ve doku nakli koordinatörü katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, “Organ ve doku naklinin arttırılması için beyin ölümü kavramının net olarak anlaşılması gerekir. Organ bağışı ve nakli konusunda yapılan faaliyetlerin, bu konuya dikkat çekmek ve organ nakli bekleyen kişilere yardım edebilmek için çok önemli olduğunu unutmayalım” dedi.

Konuşmanın ardından bir sunum yapan Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, yaptığı sunumda organ bağışı konusunda bölgedeki son durum ve yapılan faaliyetler konusunda bilgi verdi. Kazak, “Bu tür toplantılar ve organ bağışı konusunda düzenlenen faaliyetler daha sıklıkla devam edecek. Bölgemizdeki organ nakil ve bağış sayılarının artmasında koordinatörlerin önemli yeri var. Onların yoğun ve fedakarca yaptıkları çalışmalarla organ bekleyen birçok vatandaşımıza umut olabileceğini unutmamamız gerekir” diye konuştu.

Toplantının devamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dilek tarafından katılımcılara “Beyin Ölümü ve Donör Bakımı” konusu, Hemşire Ebru Kılıç ve Dr. Selçuk Yücesan tarafından “Kötü Haber Verme-Aile Görüşmesi” konusu, Hemşire Birgül Tan tarafından da “Beyin Ölümü Sürecinde Dokümantasyon” konuları anlatıldı.

Eğitim sonunda bütün katılımcılara katılım belgesi verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.