Dolandırıcılar bu kez Başkan Çerçioğlu'nun adını kullanmaya başladı

Dolandırıcılar bu kez Başkan Çerçioğlu'nun adını kullanmaya başladı

Aydın’da telefon dolandırıcıları bu kez Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adını kullanarak işadamlarından, ‘İlik nakli bekleyen bir kardeşimiz için maddi desteğe ihtiyacımız var’ diyerek, para toplamaya çalıştıkları ifade edildi.

Kendilerini Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, Aydınlı işadamlarını arayarak para toplamaya çalıştıkları öğrenildi. Genel Sekreter Ertuğrul Yamen, bunun tamamen dolandırıcılık amacı ile gerçekleştirildiğini belirterek, hiç kimsenin itibar etmemesi gerektiğini ve böyle bir durumla karşılaşanların polise ve kendilerine bildirmelerini istedi.

Genel Sekreter Ertuğrul Yamen olarak kendisini tanıtan telefon dolandırıcılarının, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun selamını ileterek işadamlarından, ‘İlik nakli bekleyen bir kardeşimiz için maddi desteğe ihtiyacımız var’ diyen telefon dolandırıcılığı şebekesine, itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Daha önce Aydın Valisi, milletvekilleri ve bakanlıkların ismi kullanılarak halkın zaaflarından faydalanılmaya çalışıldığı uyarısında bulunan ve 0555 053 28 42 numaralı telefon ile bazı işadamlarından yardım talep edildiğini belirten Yamen, “Büyükşehir Belediye Başkanımız adına benim yardım talebinde bulunmam söz konusu değil. Böyle bir durum kesinlikle olamaz. Tüm halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve böyle bir durumla karşılaştıklarında güvenlik güçlerine ve bize bilgi vermelerini rica ediyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.