Dolandırıcıların oyununa gelmeyin

Dolandırıcıların oyununa gelmeyin

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda Aydın'da gözaltına alınan iş adamlarının yakınlarına dolandırıcılar musallat oldu.



Aydın’da son günlerde gözaltına alınan ve işlemleri devam edenlerin yakınlarını arayan fırsatçıların, “Biz savcıyız, eşinizi içeriden çıkaracağız. Bize şu kadar ücret ödersiniz” diyerek dolandırmaya çalıştığı öğrenildi.
VALİ KOÇAK UYARMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde basınla bir araya gelen Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, darbe girişiminden istifade etmeye çalışan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.
Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de telefon üzerinden kendisini savcı, polis veya asker olarak tanıtarak para isteyenlere vatandaşların itibar etmemesi tavsiyesinde bulunan Koçak, “Vatandaşlarımız, böyle bir durumla karşılaştıklarında emniyet birimlerimiz ile irtibata geçsinler. Hiçbir şekilde devletin askerinin, polisinin, kolluk kuvvetinin, memurunun kimseden para istemesi söz konusu olamaz. Benim adıma, benim emrimde çalışan herhangi bir kamu görevlisi adına para isteyenler, yalan söylüyordur. Devlet, Aydın'da hiç kimseden para istemiyor, istemeyecek. Bunu isteyen varsa vurguncudur, dolandırıcıdır. Bu gibi telefona maruz kalanlar, durumu hemen emniyet birimlerine bildirsinler, biz gereğini yapalım. Bu dönemde, ‘Size FETÖ'cü diye söylüyorlar, bu hususta ihbar var’ diyerek vatandaşlarımızı kandırıp dolandırmak isteyen olabilir, bunlara da fırsat vermeyelim” dedi.

HABER KAYNAĞI:DENGE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.