''Dolu zararına uğrayan çiftçilerin mağduriyeti giderilmelidir''

''Dolu zararına uğrayan çiftçilerin mağduriyeti giderilmelidir''

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, dolu afetine maruz kalan Buharkent’in ait Ericek, Gündoğan ve Muratdağı mahallelerindeki üreticilerin zararlarının afet fonundan karşılanması için girişimde bulunduklarını bildirdi.

Bu üreticilerimizin de Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının da ertelenmesi gerektiğini belirten Özdamar, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemiz Ericek, Gündoğan ve Muratdağı köylerinde meydana gelen don olayı üreticimizin bir yıllık emeğinin heba olmasına neden olmuştur. Adı geçen köylerimizde 400 dekar elma, yaklaşık 400 dekar domates 100 dekar civarında biber, yine 100 dekar kadar patlıcan ve yaklaşık 150 dekar civarında armut ürünü doludan tamamen zarar görmüştür. Dolu nedeniyle ürün alınamayacak tarım arazisi toplamı bin 200 dekar dolayındadır. Zararın yaklaşık 800 dekarı Ericek sınırlarında, 400 dekarı Muratdağı ve 150 dekar kadarı da Gündoğan’da meydana gelmiştir. Dolu zararı ile ilgili olarak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından gerekli tespitler yapılmıştır.

Üreticilerin bu doğal afet dolayısı ile meydana gelen zararlarının afet fonundan karşılanması için girişim yapılmıştır. Aynı üreticilerimizin de Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının da ertelenmesi yoluna gidilerek kendileri için ek bir liste oluşturulmalıdır.’’ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.