Domates fiyatlarının tırmanması bekleniyor

Domates fiyatlarının tırmanması bekleniyor

Bu yıl Aydın ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, domates üretimini de etkiledi. Ekim alanın az olmasının yanı sıra hastalığında etkili olduğu domates fiyatlarının artması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Çiftçimiz sıkıntılı bir sezon geçiriyor” dedi.

DOMATES ÜRETİMİ SIKINTILI

Aydın çiftçisinin sıkıntılı bir sezon geçirdiğini belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, şunları söyledi:

‘’Aydınlı çiftçiler olarak mevsimsel bir sıkıntı yaşıyoruz. Nisan ayının sonlarında Menderes havzası taşarak tarlalar su altında kaldı. Bu da ekimleri geciktirdi. Geç kalan ekimlerden dolayı da bir çok çiftçimiz domates dikemedi. Saha olarak baktığımızda, çiftçilerimizin yüzde 60’ının dikim yapamadığını gözlemledik. Dikilen domateslerde uygun zamanda dikilmediği için büyük bir randıman kaybına uğrayacak. Baharı ve yazı yaşayamadık. Rutubet ve yağış, domatesin sevmediği bir hava.”

“FİYATLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ”

Domates üreticisinin hastalıkla da uğraştığını bildiren Posacı, “Domates üreticisi, hava şartlarının yanı sıra kara şimşek dediğimiz hastalıkla mücadele etmeye çalışıyor. Bu hastalığa zemin hazırlayan en büyük etken de yağışlar oldu. Düzenli bir şekilde ürünlerini ilaçlayan çiftçilerimiz domateslerini korurken çok çiftçimizin de domatesi hastalıktan dolayı tarlada çöktü. Üretim sahasının yetersizliği hastalıktan dolayı beklenen rekoltenin yakalanamamasından dolayı önümüzdeki günlerde domates fiyatlarının artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.