Domatesler mercek altında

Domatesler mercek altında

Efeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Domates Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi kapsamında Efeler’deki domates üreticilerinden numune almaya başladı.

Domates EKÜY Projesi Numune alımı kapsamında, Efeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Personellerinden Muammer Mert, Figen Hatipoğlu ve Gültekin Kavza; Gölhisar, Şahnalı, Karahayıt, Kozalaklı, Umurlu, Dalama ve Baltaköy’deki üreticilerinden numuna alıp, üreticileri iyi tarım, ruhsatlı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirdi.

Fidan dikiminden önce, arazi incelemeleri, kültürel önlemler, zirai ilaç tavsiyeleri ile başlayan proje, üreticileri ziyaretlerle devam ediyor. Bu kapsamda, üreticilere, tuzak, bayrak, not defteri dağıtıldı. İncelemelerde, eren yaprak yanıklığı, mildiyö, bakteriyel benek, fide çökerten hastalıklarına ve yeşil kurt, tutaya (domates güvesi) rastlandığından, domatesin olgunlaşmaya başlamasıyla, zirai ilaç kalıntısının olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Efeler’deki tüm domates üreticilerinden numune alınıyor.

Laboratuvardan incelenen numuneler arasında ilaç kalıntısına rastlanırsa, üretici hakkında cezai işlem uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.