Down Sendromlu Kızı İçin Okudu

Down Sendromlu Kızı İçin Okudu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ile Optisyenlik Programı’nı birincilikle bitiren Ayhan İnal, mutluluğunu down sendromlu kızı Hatice Feyza ile birl...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ile Optisyenlik Programı’nı birincilikle bitiren Ayhan İnal, mutluluğunu down sendromlu kızı Hatice Feyza ile birlikte yaşadı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (ESOGÜ SHMYO) 2015 yılı mezunlarını ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreniyle verdi. Mezunların büyük heyecanına sahne olan törende, en az mezunlar kadar heyecanlı biri daha vardı. O kişi hem Optisyenlik Programı’nı hem ESOGÜ SHMYO’yu birincilikle bitiren Ayhan İnal’ın kızı down sendromlu Hatice Feyza idi. Hatice Feyza, babası Ayhan İnal’ı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’den mezuniyet belgesini ve birincilik plaketini alırken de yalnız bırakmadı ve mutluluğuna ortak oldu. Okul birincisi Ayhan İnal yaptığı konuşmada “Karşınıza bir öğrenci, bir öğretmen ve bir baba olarak çıkmaktayım. Beni buralara getiren şu anda aramızda olan 7 yaşındaki down sendromlu kızımdır. Ben Optisyenlik Programı’nı bitirerek onun insanlarla iç içe ve iletişim halinde olacağı bir optik mağazası açmaya karar verdim. Okurken elbette zorluklar çektim. Buradan değerli anne-babalara ve sevgili öğrenci arkadaşlarıma sesleniyorum. Hayatta karşımıza çıkan zorluklar karşısında pes etmeyelim, hayata küsmeyelim. Sevgiyle ve sabırla çalışarak olumsuzlukları aşabiliriz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.