Dsp Genel Başkanı Masum Türker:

Dsp Genel Başkanı Masum Türker:

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Kemal Derviş’in 2002’de sivil bir darbeyle DSP’yi böldüğünü iddia ederek, “Şimdi yine aynı aktör Türkiye’de bir CHP ve bir AKP koalisyonu öngörüy...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Kemal Derviş’in 2002’de sivil bir darbeyle DSP’yi böldüğünü iddia ederek, “Şimdi yine aynı aktör Türkiye’de bir CHP ve bir AKP koalisyonu öngörüyor” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Aydın’a gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin milletvekili aday toplantısına katıldı. Türkiye’nin 7 Haziran’da ülkenin gelecek 50 yılını belirleyecek hayati bir seçim yapacağını savunan Türker, vatandaşların ‘oylar bölünmesin’ demediğini belirterek, “Vatandaş ‘oylarım CHP’ye giderse AKP’den kurtuluruz’ demiyor. Herkes ‘kendi partime oy vereyim, AK Parti’nin zaten oyları azalırsa o zaman Türkiye AK Parti’den kurtulmuş olacak’ diyor. Ama maalesef egemen sermaye yani Türkiye’deki kapitalist sermayeden çok internasyonel çalışan ve neoliberal politikaları uygulayan sermaye yalnız HDP başarı aşsın diye bir uğraşı içerisine girmiştir. Bunun yanında DSP ve diğer partilerden bahsedip, onların da barajı aşması gerektiğini gündeme getirmiyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE CHP-AKP KOALİSYONU ÖNGÖRÜLÜYOR”

DSP’nin 2012 yılında, mimarlarından birisi Kemal Derviş olan sivil darbeyle bölündüğünü öne süren Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onların o tarihteki planı AK Parti ve CHP’den oluşan bir hükümeti kurdurmaktı. Ama maalesef bekledikleri olmadı ve o hükümet kurulmadı. AK Parti daha fazla oy alınca, onlara rağmen hükümetini kurdu. Şimdi de yine aynı oyun, aynı aktör olan Kemal Derviş tarafından planlanıyor. Bu aktöre de son yapılan açıklamalarda gerek CHP’nin Genel Sekreteri ve CHP’ye katılan Sayın Mehmet Bekaroğlu en son El Cezire kanalına yansıyan açıklamalarında bu seçimin sonunda Türkiye’de bir CHP ve bir AKP koalisyonu öngörülüyor. Ve bu koalisyonda da mimar olan Kemal Derviş’in, başbakan yardımcısı sıfatıyla ekonomiden sorumlu bakan olarak görev alacağı bekleniyor. Biz demokratik solcular, Türkiye için tezgahlanan bu senaryoları gördüğümüz için ve bu senaryo Atatürk’ün yolundan ayrılmak noktasında yazılmış raporlarla belirlenmiş olduğu için Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine sadık, Türkiye’de halktan yana, halkın yoksullaşmasına karşı durmak üzere yola çıktık."

MAZOT ELEŞTİRİSİ

Çiftçinin kullandığı mazotun fiyatının düşürüleceği yönünde açıklamalarda bulunan partileri eleştiren Masum Türker, “’Mazotun fiyatını azaltacağım’ demek, aldatıcı bir yaklaşımdır. Mazotun fiyatı ne olursa olsun, çiftçiye ‘maliyet artı kar ve refah payı vereceğim’ dediğiniz zaman bu işi düzeltmiş olursunuz” dedi.

DSP’nin diğer partilerden farklı olarak halkın her kesimini temsil edecek bir liste oluşturduğunu ifade eden Türker, DSP Aydın milletvekili adaylarını tek tek tanıtarak birlikte poz verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.