Dubaili firmadan Denizli’ye yatırım

Dubaili firmadan Denizli’ye yatırım

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) daveti üzerine Denizli’ye gelen Dubai merkezli Al Dhaheri Capital Investment Group (ADCI) firması Denizli’de entegre hayvancılık yatırımı yapacak.

Denizli Valisi Şükrü Kocatape, Al Dhaheri Capital Investment Group Zed Y. Ayesh, Grup Yönetim Müdürü ve CEO Mr. Hamad Al Dhaheri ile GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’yı ağırladı. Ziyarette konuşan Hamad Al Dhaheri, planladıkları yatırım alanı ile ilgili Denizli’de kalifiye insan gücünün bulunmasının ve her kesimden destek almalarının Denizli’yi seçmelerinde önemli rol oynadığını söyledi.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ise, Denizli’nin sanayi ve turizm ile öne çıkan bir il olduğunu ancak tarım ve hayvancılık alanında da önemli üretimlerin yapıldığını anlattı. Kocatepe, "Devletin verdiği hibe desteklerin yanında Avrupa fonlarından gelen hibe desteği ve sıfır faizli kredi destekleri ile hayvancılık ile uğraşan Denizli ve bölgedeki çiftçilerimiz ilimizde önemli yatırımlar yapıyorlar. Sizin yapacağınız yatırım da bu konuda ilimiz ve ülkemiz için önem arz ediyor. Yatırımınız ile birçok vatandaşımıza istihdam sağlanacak. Biz de valilik olarak yatırımınızda ihtiyaç duyulduğu sürece verilen imkanlar dahilinde yardımcı olmaya hazırız” dedi.
Heyet geçtiğimiz Mayıs ayında yine GEKA’nın davetlisi olarak Denizli’ye gelerek incelemelerde bulunmuş ve hayvancılık alanında yatırım yapmak için karar almıştı. Aradan geçen süre zarfında Dubaili firmanın yatırımını gerçekleştirebileceği arsalar belirlendi. Arsaların kabulünün ardından ‘Büyük Ölçekli Entegre Hayvancılık’ yatırımı için ilk adım atılacağı kaydedilirken yapılacak yatırım ile 250-300 kişinin istihdam edileceği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.