Dünyanın en iyileri arasında bir Türk!

Dünyanın en iyileri arasında bir Türk!

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan ve "Küresel Öğretmen Ödülü" yarışmasında ilk 50’ye kalma başarısını gösteren Dilek Livaneli, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız tarafından tebrik edildi.

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yaparken, eğitim alanında birçok başarılı işe imza atan ve yine 2012 yılında ‘yılın öğretmeni’ seçilerek Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne çıkan Dilek Livaneli, uluslararası alanda 49 meslektaşı ile ‘Küresel Öğretmen Ödülü'ne aday gösterilmesi sonrasında İlçe Kaymakamı Caner Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü'nün (The Global Teacher Prize) seçtiği en iyi 50 öğretmen arasında, bu yıl Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Türk öğretmen Dilek Livaneli'nin ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir yaptığı konuşmada, “Öğretmenimiz gerçekten ezber bozdu. Sıra dışı faaliyetleri ile diğer öğretmenlerimizin de hem çıtasını yükseltti hem de onları motive etme noktasında bir ilke imza attı. Bizler de Milli Eğitim camiası olarak kendisi ile gurur duyuyor, onur duyuyor, biz bunun sayısının artarak devam edeceğine inanıyoruz. Başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

haberin-videosu-105.gif

Ziyarette açıklamalarda bulunan Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "Öğretmenimizi tebrik ediyorum. 127 ülkeden 5 bin aday arasında ilk önce bin300 kişi finale kalma becerisini göstermiştir. Bu kişiler arasında ilk 50’ye giriyor. Bu ödül ‘Öğretmenin Öğrenme ve Öğretme, Çevresini Geliştirme Becerisi’ alanında ilk 50 arasında yer alarak büyük bir başarı sağlamıştır. Asıl önemli olan 3 yıldır Çarşamba Kaymakamlığı görevindeyim. Öğretmenimiz ilk günden çok yüksek performansta sadece öğretmenlik değil, bu görevi de aşacak şekilde hem çevresi ile hem insanlarla ve öğrencileri ile velilerle tam bir koordinasyon sağladı. Bu tüm öğretmenlere örnek olacak bir arkadaşımız. Bu başarısı ile 2012 yılında da ‘yılın öğretmeni’ seçildi. Yılın öğretmeni olarak Ankara'da Samsun'u temsil etti. Bu başarı sürpriz değil, ben olağan olarak karşılıyorum. Bu vesileyle tüm Çarşambalılar adına bir kere daha teşekkür ediyor, inşallah hedeflediğiniz birinciliği de Dubai'de size verirler" dedi. İlk 50'ye girerek bir anda herkesin dikkatini çeken Dilek Livaneli ise yaptığı açıklamasında, "Köy öğretmenliğini küresel öğretmenliğe dönüştürme adına onur duydum, gurur duydum çok mutluyum. Bu yarışmaya bireysel olarak katıldım. Hayatımda hiçbir şeyi para için yapmadım. Bunlar para için zaten yapılamaz çünkü çok fazla gönül koymanız lazım. Yaptığım projeleri eğitim alanında kullanmayı çok istedim. Dünyada sayılı öğretmenler arasındaysak eğer bu ödülü aldığımızda da dünyaya örnek olacak projelere imza atmamız gerekir. Baş koyduğum bu yolda herkesin desteğini bekliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.