Dur ihtarına uymadı olanlar oldu

Dur ihtarına uymadı olanlar oldu

Polisin 'dur' ihtarına uymayarak araçla kaçan 2 şüpheli uzun bir kovalamacanın ardından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Gözaltı görüntüleri filmleri aratmadı.

Aksaray'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak araçla kaçan 2 şüpheliyle polis arasında yaşanan kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Yarım saat süren kovalamaca sonucu şüpheliler yakalanırken, sürücünün ehliyetsiz olduğu ve bu nedenle kaçtığı tespit edildi.

ARAÇ DURMADI, POLİS DURUMU MERKEZE BİLDİRDİ

Olay, Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan polisekipleri hafif ticari bir kamyonetten şüphelendi. 2 kişinin bulunduğu 68 KE 302 plakalı araca 'dur' ihtarında bulunuldu. Polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan şüpheliler ve polis arasında kovalamaca başladı. Aracın durmaması üzerine aracı takip eden polisekipleri durumu merkeze bildirdi.

POLİS MERKEZİ ÖNÜNDE DURDRULDULAR

Bunun üzerine emniyet alarma geçerek aracın peşine düştü. Şehir merkezi ve mahallelerde yaşanan nefes kesen kovalamacanın bazı anları kameralara da yansıdı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamacanın ardından araç, Aksaray Polis Merkezi önünde durduruldu.



EHLİYETSİZ OLDUKLARI İÇİN KAÇMIŞLAR

Polis ekipleri, güvenlik için araç içerisindeki Afganistan uyruklu sürücü Vahidullah Özbek (22) ve Rahmedullah Ayveri (26) isimli 2 şüpheliyi kısa sürede etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Şüpheliler kelepçelendikten sonra sorgulanmak üzere polis merkezine götürülürken, şüphelilerin kaçtığı hafif ticari araçta geniş çaplı arama yapıldı.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Araçta herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, şüphelilerin yapılan sorgusunda ehliyetsiz oldukları için kaçtıkları tespit edildi. Araç sürücüsü Özbek'in, gözaltına alındıktan sonra polis merkezine götürülürken, ehliyetinin olmadığını ve bu nedenle kaçtığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

kaynak:haberler.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.