Ecdada Mektup Yazan Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Ecdada Mektup Yazan Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasına en çok katkı sağlayan Yıldırım İlçesindeki okullar ve yarışmada dereceye giren öğrenciler, Yunusemre Gençlik Merk...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasına en çok katkı sağlayan Yıldırım İlçesindeki okullar ve yarışmada dereceye giren öğrenciler, Yunusemre Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törende ödüllendirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasında başarılı olan Yıldırım’daki okul ve öğrenciler ödüllendirildi. “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 bin Mektup” hedefiyle başlatılıp yoğun ilgi sonucunda 500 bin mektubu aşan yarışmaya, Bursa’dan da on binlerce çocuk ve genç yazdıkları mektuplarla katıldı. Gençlik Merkezlerinin özverili çalışmalarıyla katılımın arttığı Bursa, 24 bin 674 mektup başvurusuyla Türkiye’de 5. sırada yer aldı. Düzenlenen anlamlı yarışmaya Yıldırım İlçesinden en çok katkı sağlayan okullar ve yarışmada dereceye giren öğrenciler, Yunusemre Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen törende ödüllendirildi.

“GENÇLERİMİZ VAZİFELERİNİ YERİNE GETİRDİ”

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yunusemre Gençlik Merkezi Müdürü Engin Kaya, Osmangazi Gençlik Merkezi Müdürü Siyami Artar, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Çiçek, yarışmaya katkı sağlayan okulların idareci ve öğretmenleri ile öğrencilerin katıldığı törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, dereceye giren öğrencileri ve okulları kutladı. Gençlerin yarışmaya büyük ilgi göstermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Süleyman Şahin, “Gençlerimiz, bizlere bu vatanı emanet eden ecdadına olan vazifesini yerine getirmiş ve tarihine sahip çıkmıştır. Hayata donanımlı olarak hazırlanmalarının yanı sıra milli ve manevi duygulara sahip bir gençliğin, ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür ediyor, desteklerinden dolayı Yıldırım Kaymakamımız Sayın Mehmet Aydın’a şükranlarımı sunuyorum” dedi. Yarışmada elde edilen başarının asıl mimarlarının mektupları yazan gençler olduğunu kaydeden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, emeği geçen herkese teşekkür ederek gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için ellerinden gelen her türlü çalışmayı sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yaş gruplarında dereceye giren öğrencilere ve yarışmada en çok katkı sağlayan okulların yöneticilerine çeşitli ödüller verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.