Eczacılık Fakültesi öğrencileri mesleklerini liselilere tanıttı

Eczacılık Fakültesi öğrencileri mesleklerini liselilere tanıttı

21.Bölge Aydın Eczacı Odası Gençlik Komisyonu üyesi üniversiteli eczacı adayları, lise öğrencilerine mesleklerini tanıttı.

21.Bölge Aydın Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak başlatılan lise öğrencilerine yönelik meslek sunumu projesi kapsamında Aydın Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Yüksel Şekerci’nin katılımıyla gerçekleşen sunumda lise öğrencilere eczacılık mesleği hakkında bilgi verildi. Üniversite adayı lise öğrencilerine eczacılık mesleğini tanıttıklarını belirten Aydın Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Yüksel Şekerci, “21.Bölge Aydın Eczacı Odası olarak, Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu ile yaptığımız çalışma sonucunda Odamızın Gençlik Komisyonunu oluşturduk. Aydınlı olup değişik fakültelerde okuyan 10 adet Eczacılık Fakültesi öğrencisinden oluşan ve başkanlığını Hazal Karakoç’un yaptığı komisyonumuz, Eczacılık mesleği tanıtımlarına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Yesevi Lisesi’nde gerçekleştirdiği slaytlı sunumlarla başladı. Sunumda Eczacılık Mesleği, Eczacılık eğitimi ve Eczacılık Yasasıyla ilgili bilgilendirmeler yer aldı” dedi.

Lise öğrencilerine yönelik etkinliği gerçekleştiren Ecz. Yüksel Şekerci ve Gençlik Komisyonu üyelerine teşekkür eden Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan da, “Öğrencilerin doğru meslek seçimine katkı sağlamak amacıyla yapılan ve komisyon tarafından başarılı bir şekilde yürütülen çalışma, hem sunumu izleyen öğrencilerden hem de öğretmelerden büyük beğeni aldı. Komisyonumuz bundan sonra da meslek tanıtımlarının yanı sıra toplumu sağlığın korunması ve geliştirilmesi konularında halkı bilinçlendirmek için sosyal projelerine devam edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.