Efeler Belediye Başkanı Özakcan, Çocukların Bayramını Kutladı

Efeler Belediye Başkanı Özakcan, Çocukların Bayramını Kutladı

Aydın Merkez Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda çocuklara hitaben, “Sizler ülkemizin ve insanlığın en değerli varlığı, ümidi ve ortak geleceğisiniz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 94. kuruluş yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Efeler Belediye başkanı Mesut Özakcan, “Rejimimizin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradeden aldığı güçle cesur kararlar alarak ulusal Kurtuluş Savaşı'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başarıya ulaşmasında ve ardından modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında hayati bir rol üstlenmiştir. Cumhuriyet, toplumda tüm kesimlerin barış ve ortaklık düşüncesinin güçlendirilerek bir arada yaşama anlayışını yerleştiren ve ulusumuza eşit vatandaşlar topluluğu niteliği kazandıran hukuksal bir yapı ve çağdaş bir tercih olmuştur. Büyük Atatürk, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek yeni Türk Devletinin çağdaş istikametini çizmiştir. Böylece, millet devletin sahibi olmuştur. Egemenliğin Millette oluşunun en etkili göstergesi idari birimler yerel yönetimlerdir, belediyelerdir. Çok değerli vatandaşlarımız; Efeler Belediyesi’nin de gerçek yöneticisi, egemeni sizler olacaksınız, halk olacak” dedi.

“ÇOCUKLAR ÜLKEMİZİN ÜMİDİ VE ORTAK GELECEĞİDİR”

Türkiye’nin geleceğine çocukların yön vereceğinin altını çizen Özakcan, çocuklara hitaben; “Sizler ülkemizin ve insanlığın en değerli varlığı, ümidi ve ortak geleceğisiniz. Sizlere düşen görev Atatürk'ün fikirlerini anlamak, O'nun ilke ve inkılaplarını kendinize rehber edinerek, çağdaşlık yarışında ülkemizi daha da ileri götürmektir. İnanıyoruz ki, Türkiye; sizlerin de katkılarıyla aydınlık ufuklara olan yolculuğuna azim ve şevkle devam edecektir. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu düşüncelerle kutluyor, bütün çocuklarımızı gözlerinden öpüyor, tüm vatandaşlarıma saygı, selâm ve sevgilerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.